torstai 2. tammikuuta 2014

Mutta mitä tapahtui vuonna 2013?

Eli siis tarkoituksena on muistella mennyttä vuotta, kuukausi kerrallaan. Ihan kaikkea en välttämättä muista, mutta yritän kerätä tähän pääkohdat.

Tammikuu
Tammikuussa ei tapahtunut mitään erkoista, käytiin Monnan estevalmennuksissa viikoittain, aluekenttävalmennuksissa ja Kimmon valmennuksissa. Wapulla oli joulukuussa kaviopaise, mistä parannuttua se toimi ratsastaessa paremmin kuin pitkään aikaan. 

Helmikuu
Helmikuusta parhaiten jäi mieleen Kimmon valmennus, jolloin otettiin yksityistunti ja kokeiltiin Wapulle kankia ensimmäistä kertaa. Samalla minä käytin kankia ensimmäistä kertaa ikinä. Molemmat suhtauduttiin hyvin uuteen tilanteeseen, vaikka itse olin vähän hukassa kaikkien ohjien kanssa. Nyt ei olla tosin kevään jälkeen käytetty kankia... Helmikuussa aluevalmennuksissa mentiin pelkästään koulua, ja esitettiin valitsemansa kouluohjelma. Minä ja Wappu mentiin FEI:n kenttäkilpailuohjelma poneille. Sain Pikeltä valtavasti hyviä neuvoja kouluradan ratsastukseen.


Maaliskuu
Maaliskuussa alkoi kisakausi. Koivusalossa pidettiin yhtenä viikonloppuna sekä seura-, että alue-estekisat. Seurakisoissa menimme 75cm 0vp. ja 85cm 4vp. Muistaakseni 85cm luokassa arvottiin kaksi lippua Helsinkiin Horse Fair-messuille, johon voitin lipun, Aluekisoissa starttasin 80cm, josta hyl. ja 90cm tuloksella 8vp. Tästä seuraavana viikonloppuna olimmekin messuilla, josta ostettiin uusia kisavarusteita mm. takin ja housut, mutta myös Atecin trailerin.


Huhtikuu
Huhtikuussa ei kuljettu missään herpesviruksen takia. Huhtikuun lopussa mun ja Wapun yhteistä taivalta tuli vuosi täyteen, jolloin teinkin tänne blogiin sen kunniaksi isomman postauksen kuluneesta vuodesta. Ainoa isompi valmennus, jossa olimme, oli Kimmon valmennus meidän tallilla.

Toukokuu
Toukokuussa käytiin Kauhavalla meidän ensimmäisissä aluekoulukisoissa, joissa saatiin helposta B:stä vajaa 63% ja helppo A hyväksytysti läpi. Kisojen jälkeen kuitenkin Wapulle tuli ähkyn oireita ja äiti lähti sitä viemään Tampereelle. Tukosta ei saatu Tampereelle liukenemaan, koten Wappu siirrettiin Helsinkiin, ja siellä tehtiin samalla mahahaava-tutkimus, ja mahahaavan takia Wappu olikin sitten seuraavat neljä viikkoa lomalla/kevyellä käytöllä. Joten suunnitelmat kenttäkauden aloituksesta meni mönkään. 


Kesäkuu
Kesäkuussa päästiin vihdoin aloittamaan kenttäkisakausi Uudessakaarlepyyssä, tosin menestystä ei niistä kisoista tullut, koulusta saimme 65%, mutta esteillä jäätiin viidennelle esteelle. Monnan mielestä tuo Wapun kieltely kisoissa sai riittää, ja hän keksi, että Paavo voisi ratsastaa Wapulla ja pistää sen "ruotuun".

Heinäkuu
Heinäkuun alussa sitten suunnattiinkin Jalasjärvelle kohti ensimmäisiä Paavon valmennuksia. Ekana päivänä Paavo hyppäsi Wapulla ja näytti sille kaapin paikan, ja toisena päivänä minä hyppäsin, ja Wappu olikin kuin eri hevonen. Tulimme n. 80-90cm rataa, ja vaikka itse tein jotain pieniä lähestymisvirheitä, Wappu ei kieltänyt kertaakaan. Seuraavana viikonloppuna startattiinkin Kurikan alue-estekisoissa 80cm yhdellä pudotuksella ja 90cm tuplanollilla. Kisojen jälkeen suunnattiin viikoksi Lapinlahdelle, ja saatiin vihdoin tulos kenttäkisoista, eli harrasteluokasta -78vp.



Elokuu
Elokuussa oli Ylistarossa joukkuemestaruudet, joissa minä ja Wappu menimme 80cm ja 90cm. 80cm selvisimme 10vp.llä ja 90cm, jonka uusinnassa oli myös 100cm esteitä, sujui loistavasti viimeisen esteen pudotusta lukuunottamatta. Seuraavana viikonloppuna oli Kangasalalla kenttäkisat, joissa saimme koulusta 64%, esteiltä 4vp. ja maastoesteiltä reilut 20vp.




Syyskuu
1.9 starttasimme Kurikan seura-estekisoissa 85cm tuloksella 0/4 ja 95cm 4vp. Syyskuussa oli myös Niinisalossa kenttäkauden päätös, joissa Paavon suosituksesta menimme harrastetta, ja se kannattikin. Saimme koulusta ennätysprosentit, 72.78%, esteiltä 4vp. ja maasto muuten puhtaasti, mutta saimme 4.4vp. aliaikaa, lopputulos oli -49.2 ja kuudes sija. Myös seuranmestaruudet kisattiin syyskuussa, mutta ne eivät onnistuneet erityisen hyvin. 




Lokakuu
Lokakuussa ei tapahtunut muuta ihmeellistä kuin Paavon valmennus.

Marraskuu
Marraskuussa kisakausi päättyi Ilmajoella alue-estekisoihin. Menimme avoimen 90cm, josta alkusekoilujen takia toiselle esteelle kielto. Menimme myös junioreiden tyylimestaruusluokan, jonka korkeus oli myös 90cm. Toiselle esteelle tuli pudotus ja mitalia ei tullut, mutta olin ihan tyytyväinen rataan. Marraskuussa Paavon valmennukset olivat kolmepäiväiset. Paavon valkkujen jälkeen kaaduin skopolla ja löin polveni niin, että se oli pari viikkoa turvonnut ja oikein kipeä, eikä ratsastus oikein sujunut. Marraskuussa alettiin käymään Anun estetunneilla Monnaa korvaamaan.

Joulukuu
Joulukuussa oli viimeinen Paavon valmennus Jalasjärvellä, ja normaalin illanvieton sijasta menimme Kurikkaan paljuilemaan, saunomaan, syömään ja laulamaan karaokea. Huisin hauska ilta! Vuodenvaihteen kunniaksi mentiin Ellin kanssa Wapulla ja Lyylillä ilman satulaa, viime kerrasta olikin jo aikaa. Hyvin sujui, tasapaino molemmilla kunnossa eli ei lennlty ponien selistä.


Uusi vuosi, uudet kujeet, eikö se niin mene. Toivottavasti tästä vuodesta tulee parempi kuin edellisestä!

3 kommenttia:

  1. Jee, kiva kuulla sustakin. :) Mikset muuten hakenut kenttärenkaaseen? :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. raha ei riitä sekä aluevalkois että Paavossa kulkemiseen, piti valita jompikumpi, mielelläni olisin kyllä hakenut...

      Poista
    2. Aiivann =/ Ja onhan teiltä kyllä Lehtimäelle paljon pidempi matkakin kun Jalasjärvelle. Ymmärrän ihan hyvin ton rahapuolen, joutuu itekkin vähän miettimään mihkä menee ja mitä tekee kun on kaks heppaa =(

      Poista