perjantai 28. helmikuuta 2014

Kisakauden avaus

Lauantaina 22.2 oli Ilmajoella alue-estekisat. Tarkoitus oli aloittaa kausi jo edellisenä viikonloppuna, mutta äiti unohti maksaa luvat tarpeeksi ajoissa. Toisaalta wanhojen ja muun hässäkän takia en ehtinyt juuri käymään tallilla ennen Koivusalon kisoja, joten ehkä oli aivan hyvä ettei sinne lähdetty. Mitä muuten olette mieltä, teenkö wanhoista postauksen vai en?

Mentiin aamulla hyvissä ajoin puoli kymmenen aikaan tallille ja pestiin Wapun häntä ja muutama likaläikkä heti aluksi. Kun hevonen oli kunnossa pesimme varusteet ja pakkasimme auton ja laitettiin Wappu koppiin. Yhdentoista aikaan olimme Ilmajoella, jolloin poniluokka oli aika alussa, eli aikaa oli hyvin. Mun startti kasikympissä oli vasta luokan loppupäässä. Arvosteluna oli ihanneaika ja rata oli aika simppeli pitkine teineen. Wappu oli heti alusta asti innoissaan, eikä se malttanut edes kävellä kunnolla, kun nousin selkään ja otin ohjat tuntumalle. Verryttelyssä otin n. kolme hyppyä pystylle ja okserille. Radalla päästin Wapun etenemään aika normaalia vauhtia ja rata meni hyvin lukuunottamatta muutamaa turhan lähelle ratsastusta. Puhdas rata kuitenkin ja aika vain hitusen yli ihanneajan ja sijoitus 4/16.

 


Luokkien välissä oli niin paljon aikaa, että laitoimme Wapun hetkeksi takaisin koppiin syömään ja menimme äidin kanssa katsomaan ratoja. Meidän startti oli myös ysikympissä luokan lopussa. Otettiin Wappu hyvissä ajoin kopista. Tein sen kanssa siirtymisiä pihalla ennen esteverkkaa. Verryttelyn jälkeen starttasin ensimmäisenä. Wappu oli hyvin kuulolla koko radan. Kun perusrata oli ohi ja toinen vaihe alkoi, päätin ottaa riskin ja ratsastaa aikaa. Yksi kaarre venyi vähän pitkäksi, mutta muuten sain Wapun nopeasti esteiden jälkeen hallintaan ja sain tehtyä suunnittelemani reitit. Puomit pysyi kannattimilla, joten tulos 0/0 ja sijoitus 7/25. Palkintojen jaossa oli vain poneja/pieniä hevosia, joten sijoittuneet oli vähän niinkuin "ponit ja Wappu". 



Kuvat on ottanut Tuulia N. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti