perjantai 6. huhtikuuta 2012

Seura-estekisat Jalasjärvellä

Tänään oltiin sitte Ronttosen kans Jalasjärvellä koittaas, kuinka kisoissa pärjään sen kans. Menin sillä 70cm ja 80cm, koska Rontto on kuitenkin vielä sen verran outo hevonen (olin 3. kertaa selässä). Rontolla ainakin oli virtaa!

70cm en ehtiny oikein verkata, koska me oltiin aikatauluista ihan pihalla kun soisoskeltiin parkkipaikalla ja sinne ei kuulunut kuulutukset ollenkaan. En ehtinyt radan kävelyyn ollenkaan, mutta HAH muistin radan! Verryttely jäi sitten liian lyhyeksi ja tuloksena oli se, että meidät hylättiin kieltojen takia.

80cm olin sitten valmistautunut huomattavasti paremmin. Luokkien välissä olin koko ajan ravaillut/kävellyt kentällä sen verran kuin pystyi, kenttä nimittäin oli kauheassa kunnossa. Rontto alkoi kuunnella minua ja välillä jopa myötäsi niskastakin kivasti. :) Maneesin esteverkassa tuli muutama kielto, kun en taas ihan muistanut, kuinka tuota hevosta pitää ratsastaa. Onneksi Monna oli auttamassa verkassa. Rata sitten meni tosi kivasti! Rontto kuunteli tosi kivasti minua, eikä sillä ollut epäilystäkään siitä, mennäänkö yli vai ei.  Tuloksena oli 0/0, mutta emme sijoittuneet, koska en viitsinyt ratsastaa aikaa.

Perusrata 80cm http://www.youtube.com/watch?v=RQ7cbVKBPnk

Uusinta 80cm http://www.youtube.com/watch?v=dNK4QBUJT0Y

Simban kanssa nyt n. 1,5 viikkoa kävellään. Tiistaina siis oltiin sen kanssa Tampereella taivuttamassa/kuvauttamassa/raspaamassa/verikokeet ottamassa. Taivutuksissa ei ontunut, mutta eläinlääkäri epäili, että sillä on kintereissä jotain, joten takajalat kuvattiin. Kuvissa näkyi pientä "hyppyriä" molemmissa takapolvissa, mutta ei vaikuttanut aktiiviselta, vaan oli ennemmikin iän tuomaa kulumaa, joka ei haittaa käyttöä. Polvet ja kintereet sitten piikitettiin. Verikokeissa näkyi, että B6 ja B12 vitamiinia ja foolihappoa pitää syöttää.

Rapauksessa poni taisi saada vetopaniikkikohtauksen, kun sitä ihme häkkyrää pantiin sen suuhun, ja poni lähti vetämään taaksepäin. Sen verran se oli rauhoitettu, että jalat ei oikein pysynyt mukana ja poni kaatui. Kun se yritti nousta pystyyn, se kaatui uudelleen ja vasta sen jälkeen pääsi pystyyn. Sille annettiin vielä kaksi kertaa rauhoittavaa ja raspaus sujui hyvin. KIITOKSIA TAMPEREELLE!

2 kommenttia:

  1. Hohoo hyvä Annetteeeee!! Pitää tulla taas joku kerta kattoon sun kisoja tai vaihtoehtoisesti heppoja/poneja :P

    Sulle on muuten tunnustus mun blogissa :)
    http://lohariunelmia.blogspot.com/2012/04/haastetta-ja-tunnustusta.html

    VastaaPoista