tiistai 26. helmikuuta 2013

Kimmon valmennukset PART 2

Heissan heissan. Maanantaina otettiin mulle yksityistunti, jossa keskityttiin kankien käyttöön. En oikein tiennyt mitä odottaa, sillä minä en ole eikä myöskään Wappu ole ikinä mennyt kangilla. Kimmo aluksi katsoi, että kaikki säädöt on kohdillaan ja kertoi mikä on bridongin tai kangen tehtävä. 

 
Tunnin aikana ei tehty mitään vaikeaa, molemmat lähinnä vain totutteli kankeen. Wappu kyllä suhtautui todella hyvin uuteen kuolaimeen, mitä nyt vähän välillä veti tyhjäksi edestä. Odotin itse ehkä jotain sellaista, että hevonen ei liiku mihinkään ja pomppii vaan paikallaan ja kaikki on ihan hermona, mutta tuo meni todella hienosti. Ravissa tehtiin vaan ympyröitä ja laitettiin Wappu ravaamaan kunnolla, laukassa taas harjoiteltiin kokoamista ja eteen ratsastusta. Sain Wapun kokoamaan laukkaa hyvin, mutta se meinasi tulla takaa vähän laisaksi. Jossain välissä rupesi tulemaan hyviä kokoamisia ja muutama jopa täysin ilman ohjilla pidättämistä! En ole ikinä saanut koottua Wappu noin hyvin, on se vaan niin hieno. Nyt pitäisi kotonakin ruveta käyttämään kankia. Alla pieni pätkä eilisestä.



Tyytyväinen poni!
 Huomenna on Monnan estevalmennus ja viikonloppuna on ensin lauantaina Seinäjoella Koivusalon tallilla seuraestekisat, jossa mennään 75 ja 85cm ja sunnuntaina samassa paikassa alue-estekisat ja siellä 80 ja 90cm, jos nuo lauantain kisat ei mene ihan kamalasti.

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Kimmon valmennukset PART 1

Teinipeili, haha
Hämmentävää, päivitän blogia samana iltana, kun on ollut valmennus ja kaiken lisäksi huomenna on vielä toinen. o.O Mutta tänään oli siis Kimmon valmennus ja hyvin meni.

Wapulla oli lukuisten sattumusten seurauksena perjantai ja lauantai vapaata, joten ajattelin, että se on ihan kamalan tuntuinen, mutta Wappu yllätti mut positiivisesti olemalla oikein kivan tuntuinen. Alkutunnista tehtiin pohkeenväistöjä käynnissä ja mun ensimmäinen ajatus oli heti, että ei tuu mitään. No, tultiin ensimmäistä väitöä, Kimmo käski vähän pidättää oikealla ohjalla ja ajatella oikeaa etujalkaa häntä kohti. Pitkän sivun lopussa suoristus ja kuului kommentti "hyvä". Ajattelin, että kuinka mä tosiaan oon saanut tehtyä pohkeenväistöistä niin hankalan asian. Oon varmaan liikaa keskittynyt siihen, että hevonen menee sivulle ja unohtanut eteen viemisen. Nooh, väistöjä jatkettiin molemmissa suunnissa ja sekaan mahtui hyviä ja vähän huonompia väistöjä.

Lopputunnista tehtiin pääty-ympyrällä vastalaukkaa vasta-asetuksessa ja vaihdettiin välillä pääty-ympyrää niin, että päästiin myötälaukkaan ja säilytettiin vasta-asetus ja takaisin vastalaukka ympyrälle. Eli esim. vasemmassa laukassa asetus oli kokoajan oikealla ja toisin päin. Wapulle erittäin hyvä harjoitus, tosin se alkoi toisessa laukassa jo vähän väsyä, mutta W tuli hyvin molempien ohjien tuelle. Lopuksi vielä kevennettiin eteen-alas. 

Huomenna ilmeisesti yritetään mennä kangilla, toivottavasti onnistuu kun on vielä yksityistuntiki. :)

maanantai 18. helmikuuta 2013

Aluevalmennukset 16-17.02

Päätin nyt yllättää itseni ja teidät lukijat ja kirjoittaa kerrankin viikonlopun valmennuksista ajoissa! Meinasin korjoittaa jo eilen, mutta päätin kuitenkin lukea tänään olleeseen uskonnon kokeeseen. Koeviikko alkoi perjantaina terveystiedon kokeella, jäljellä on enää keskiviikkona matikka ja perjantaina englanti. Tää jakso oli mulle vuoden helpoin, vaikka suurimmalla osalla on nyt just vaikein.

Lauantaina siis lähdettiin Lehtimäelle aluekenttävalmennuksiin, joissa piti esittää valitsemansa kouluohjelma. Olin valinnut helppo B FEI:n kenttäkilpailuohjelma poneille, koska:
a) se on pitkällä radalla (Wapulle ja mulle mukavempaa kun on tilaa) 
b) ratsastettavat asiat tulee tarpeeksi nopeasti 
c)  se on helpon B:een ohjelmaksi aika haastava, helppo A olisi kuitenkin ollut liian haastava meille  tällähetkellä.
Launtaina tehtiin ensin yhdessä voltteja joka kulmaan ja suoralla uralla siityminen ensin ravista käyntiin ja myöhemmin laukasta käyntiin. Sen jälkeen kaikki tulivat oman ohjelmansa ja Pike arvosteli ne. Lauantain suoritus oli minun osaltani ihan hyvä, Pike kehui teiden ratsastusta ja tahtia, sekä keskiaskellajeissa oli oikea ajatus, mutta ne olisi pitänyt ratsastaa vielä rohkeammin. Lisätty käynti ei oikein lähtenyt ja peruutuksessa Wappu vastusteli aika paljon. 

Sunnuntaina tehtiin paljon vapaampi verryttely, jossa piti itse miettiä, mitä asioita verryttelyssä tekee, että radasta tulisi onnistunut. Pike kiinnitti verryttelyn aikana tosi paljon huomiota mun käsien asentoon sekä jalan paikkaan. Minun pitäisi kantaa käsiä paremmin ja pitää ranteet suorana, sekä pitää pohkeet lähellä hevosta. Rata tultiin kaksi kertaa niin, että ensin Pike antoi kokoajan neuvoja ja sen jälkeen uudestaan ja Pike arvioi radan. Ensimmäinen kierros oli ihan kamala, Wappu tuli tosi vahvaksi edestä ja minä unohdin pohkeeni ihan täysin. Onneksi vasta toinen kerta arvioitiin, sillä se meni oikeastaan tosi hyvin! Ainut mikä meni vähän mönkään oli puolirata leikkaa M-E ja E-V vastalaukkaa. Tulin sen sitten pari kertaa vielä radan jälkeen ja rupesi sujumaan ihan hyvin. Sunnuntaina arviointi oli kuulemma tiukempi, mutta meille oli merkitty pöytäkirjaan jopa yksi 8, EX puoliympyrä harj. ravissa (halk. 10m.) XB  puoliympyrä harj. ravissa (halk. 10m.). Kotimatkalla laskin molemmista radoista prosentit ja lauantaina sain 60.4% ja sunnuntaina 63.5%, näin siis yhden desimaalin tarkkuudella.

Ensi viikonloppuna on taas Kimmon valmennukset ja keskiviikkona on Monnan valmennus :)

Sori kuvaton postaus

maanantai 4. helmikuuta 2013

Valmennuksia toistensa perään

Heippahei vaan taas kaikille! Ihan elossa oon, vaikka en oo jaksanu blogia päivittää. Tällä välillä on ollut taas tosi paljon valmennuksia, joista olis paljon kerrottavaa, mutta pidän tämän lyhyenä. 

Pike 14.-15.2012
Olin siis Lyylillä aluevalmennuksessa Wapun loman takia. Ekana päivänä tehtiin paljon pohkeenväistöjä ja Lyyliltähän ne sujuu. Tokana päivänä hypättiin erilaisia tehtäviä. Kaikki meni hyvin, kunnes ratsastin yhdelle okserille tosi lähelle, niin seuraavasta sarjan okserista se ei oikein tahtonut mennä yli. Hetki mentiin sitä tosi pienenä vähitellen nostaen niin kyllähän se sitten rupesi sujumaan. Yllättävän hyvin meni, kun ajattelee, että en oo viimeaikoina kauheesti mennyt Lyylillä.
 
Monnan valmennukset
Wapun loman jälkeen kerittiin pariin Monnan valmennuksiin ennen seuraavaa aluevalmennusta. Wappu on ollut tosi mahtavan tuntuinen loman jälkeen, ja sen huomaa mun ratsastuksestakin. Hevonen on vihdoin oikeasti alannut kuuntelemaan mua. Esteet pidettiin molemmissa valkuissa aika pieninä. 

Pike 11.-12.2012
Ekana päivänä tehtiin paljon puomityöskentelyä, ja vähän saatiin siihen ujutettua myös niitä pohkeenväistöjä. Onneksi ne eivät olleet niin isossa roolissa, kuin yleensä. Mä en ymmärrä miksi ne väistöt on niin hankalat, ne ei vaan onnistu. Tokana päivänä hypättiin jumppaa, jossa oli ensin ravipuomeja, kolme innaria ristikkoa, yksi laukka ristikko-okserille, yksi laukka pystylle ja kaksi laukkaa okserille. Lävistäjillä oli kapea pysty ja trippeli. Wappu oli tosi hienona, mahtava tyttö! Seuraavissa valmennuksissa pitäisi esittää joku kouluohjelma, pitäisi se päättää ja reenata kunnolla.

                                 Yritin tähän saada viedeota, mutta se ei oikein onnistunut

Monna 16.01
Aluevalmennukset meni hyvin ja hyvillä mielin jatkettiin Monnan valmennukseen, joka sekin meni tosi hyvin! Hypättiin pientä rataa, jossa oli kaksi sarjaa; pysty-okseri ja pysty-pysty, muuripysty ja pysty, jossa oli sellaanen kukkapressu. Rata lähti niin, että hypättiin oikeassa kierroksessa kukkaeste, vasemmassa pysty-okseri sarja, muuri, pysty-pysty sarja oikeassa kierroksessa, kukkaeste uudelleen ja muuri toisesta suunnasta. Mä tein muutaman kerran pienet arvionti virheet, joista seurasi pari kieltoa, mutta sain ne korjattua hyvin!

Kimmo 20.-21.01
Ensimmäisenä päivänä tehtiin ensin takaosan käännöksiä ja ne alkoi sujua tosi hyvin, vaikka en ainakaan muistaakseni ole niitä vielä Wapulla tehnyt, ensimmäiset olikin jotain niin kamalaa katsottavaa että! Sen jälkeen ravissa lyhennettiin ravia niin, että tahti säilyy ja sitten takaisin harjoitusraviin. Wappu teki tätä muuten todella hyvin, mutta se vähän ampaisi harjoitusraviin ja siinä tahti ei säilynyt. 
Maanantaina sitten ensin tehtiin kokoamisia käynnissä ja sitten ravissa, tehtiin myös ravi-käynti siirtymisiä. Sitten ravissa tehtiin joka kulmaan voltit, joissa piti koota ravia. Lopuksi vielä työskenneltiin keskiympyrällä pitkässä muodossa istunnalla kooten ravia. Kimmo oli tosi tyytyväinen Wappuun ja sanoi, että sille pitää kokeilla kankia. Tollahan ei ole ikinä ollut kankia suussa, joten ajattelin, että joku kokeneempi saa mennä niillä ekan kerran.

Monna 23.01
Tällä kertaa hypättiin rataa, joka alkoi oikeasta kierroksesta lävistäjällä pysty, vas.kierroksessa pitkällä sivulla pysty-neljä laukkaa-trippeli, lävistäjällä innarit, oik.kierroksessa toisella pitkällä sivulla muuri ja kaareva ura tuolle pystylle, joka hypattiin ihan aluksi, toisesta suunnasta vaan ja lopuksi vielä muuri toisesta suunnasta. Mä taas töppäilin trippelillä niin, että siihen tuli yksi kielto, mutta kun tulin sen uudestaan, sain korjattua virheeni ja se meni tosi hyvin. Samoin muurille tuli virhe, mutta toisella keralla sekin meni hyvin.


Laatu ei oo kauheen hyvä :/ maastos :)