maanantai 18. helmikuuta 2013

Aluevalmennukset 16-17.02

Päätin nyt yllättää itseni ja teidät lukijat ja kirjoittaa kerrankin viikonlopun valmennuksista ajoissa! Meinasin korjoittaa jo eilen, mutta päätin kuitenkin lukea tänään olleeseen uskonnon kokeeseen. Koeviikko alkoi perjantaina terveystiedon kokeella, jäljellä on enää keskiviikkona matikka ja perjantaina englanti. Tää jakso oli mulle vuoden helpoin, vaikka suurimmalla osalla on nyt just vaikein.

Lauantaina siis lähdettiin Lehtimäelle aluekenttävalmennuksiin, joissa piti esittää valitsemansa kouluohjelma. Olin valinnut helppo B FEI:n kenttäkilpailuohjelma poneille, koska:
a) se on pitkällä radalla (Wapulle ja mulle mukavempaa kun on tilaa) 
b) ratsastettavat asiat tulee tarpeeksi nopeasti 
c)  se on helpon B:een ohjelmaksi aika haastava, helppo A olisi kuitenkin ollut liian haastava meille  tällähetkellä.
Launtaina tehtiin ensin yhdessä voltteja joka kulmaan ja suoralla uralla siityminen ensin ravista käyntiin ja myöhemmin laukasta käyntiin. Sen jälkeen kaikki tulivat oman ohjelmansa ja Pike arvosteli ne. Lauantain suoritus oli minun osaltani ihan hyvä, Pike kehui teiden ratsastusta ja tahtia, sekä keskiaskellajeissa oli oikea ajatus, mutta ne olisi pitänyt ratsastaa vielä rohkeammin. Lisätty käynti ei oikein lähtenyt ja peruutuksessa Wappu vastusteli aika paljon. 

Sunnuntaina tehtiin paljon vapaampi verryttely, jossa piti itse miettiä, mitä asioita verryttelyssä tekee, että radasta tulisi onnistunut. Pike kiinnitti verryttelyn aikana tosi paljon huomiota mun käsien asentoon sekä jalan paikkaan. Minun pitäisi kantaa käsiä paremmin ja pitää ranteet suorana, sekä pitää pohkeet lähellä hevosta. Rata tultiin kaksi kertaa niin, että ensin Pike antoi kokoajan neuvoja ja sen jälkeen uudestaan ja Pike arvioi radan. Ensimmäinen kierros oli ihan kamala, Wappu tuli tosi vahvaksi edestä ja minä unohdin pohkeeni ihan täysin. Onneksi vasta toinen kerta arvioitiin, sillä se meni oikeastaan tosi hyvin! Ainut mikä meni vähän mönkään oli puolirata leikkaa M-E ja E-V vastalaukkaa. Tulin sen sitten pari kertaa vielä radan jälkeen ja rupesi sujumaan ihan hyvin. Sunnuntaina arviointi oli kuulemma tiukempi, mutta meille oli merkitty pöytäkirjaan jopa yksi 8, EX puoliympyrä harj. ravissa (halk. 10m.) XB  puoliympyrä harj. ravissa (halk. 10m.). Kotimatkalla laskin molemmista radoista prosentit ja lauantaina sain 60.4% ja sunnuntaina 63.5%, näin siis yhden desimaalin tarkkuudella.

Ensi viikonloppuna on taas Kimmon valmennukset ja keskiviikkona on Monnan valmennus :)

Sori kuvaton postaus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti