keskiviikko 28. elokuuta 2013

Hyvin menneitä kisoja

Sunnuntaina 11.8 olimme Ylistarossa alue-estekisoissa, joissa ratsastettiin joukkuemestaruudet.  Minä ja Wappu olimme Kurikan ratsastajien joukkueessa 90cm korkeudessa. Menin verkkaluokkana 80cm, jossa arvostelu oli ihanneaika. Rata meni muuten hyvin, mutta kakkoselle ja kasille ratsastin itse aika huonosti, siis huonolla tiellä ja päästin Wapun vähän pitkäksi, joten niiltä pudotukset. Sen lisäksi saimme kaksi virhepistettä aliajasta, ihanneaika oli siis 70s. ja meidän aika oli 61,jotain. Itse en toki miettynytkään aikaa, vaikka tiesin, että aika hitaasti saa ratsastaa, että pääsee tuohon aikaan, vaan päätin ratsastaa hyvää, meille sopivaa tempoa. Tulos oli siis 10vp.

90cm radan kävelyssä huomasin, tai oikeastaan Krista otti puheeksi, että osa toisen vaiheen esteistä oli metrin korkeudessa. Se pisti vähän jännittämään, koska kotona hypätessä ei olla juuri menty 90cm isompaa. Asetinkin sitten tavoitteekseni päästä perusradan puhtaasti, ja katsoa sitten kuinka toinenvaihe menee. Ennenkuin aloitin radan mua jännitti ihan liikaa, mutta jotenkin aina kun aloittaa radan niin jännitys katoaa. Perusrata meni oikein nätisti, tosin viidennelle esteelle en nähnyt paikkaa ja luulin Wapun ottavan yhden askeleen lisää ennen hyppyä, mutta se päätti hypätä esteen kauempaa, joten jäin aika ikävästi suusta kiinni. Toisessa vaiheessa nostin hieman tempoa, tai oikeastaan Wappu päätti nostaa tempoa. Estettä numero kymmenen jännitin esrityisesti, sillä se oli jotenkin tosi ison näköinen, mutta Wappu liiteli sen yli tosi hienosti. Viimeisenä esteenä oli okseri-pysty sarja. Wappu teki a-osalle tosi ison hypyn ja väli jäi selvästi lyhyeksi, joten se tiputti b-osan etujaloilla. Tulos 0/4, mistä olen erittäin tyytyväinen , ja juokkueen tulos siinä vaiheessa 0vp. Kuvat ottanut Tuulia N.




Sunnuntaina 18.8 oli Myllykylässä seuraestekisat, joissa menin 80 ja 90cm. Ensimmäistä kertaa koitin ratsastaa aikaa, ja harmikseni joudun toteamaan, että Wappu ei ihan vielä käänny niistä pienimmistä teistä. 80cm tulos 0/0 ja sijoituttiin kolmanneksi! 90cm omat voimani alkoivat loppua jo verkassa, koska olin ollut koko viikon kivassa flunssassa, joten en jaksanut pidätellä Wappua tarpeeksi, ja meno olikin aikamoista sähläystä. Siitä huolimatta tulos 0/0 ja erittöin iloinen ratsastaja.

Lauantaina 24.8 oli Kangasalalla kenttäkisat, joissa startattiinn harrastetta. Saavuttiin Pohtiolammelle hyvissä ajoin ja äiti kävi kansliassa ja minä kävelin radan ennenkuin mentiin laittamaan Wappu kuntoon. Siitä sitten lähdettiin kohti Wääsyä ja koulukoetta, jonka startti mulla oli n. klo 10.50. Rata oli aivan hyvä, Wappu oli yllättävän tasainen, eikä laukkojen jälkeen lähtenyt kaahaamaan. Tulos oli 64,4% eli -53,3. Siitä sitten lähdettiin takaisin Pohtiolammelle rataesteosuuteen.

Otin nopeasti muutamat verkkahypyt ennen rataa. Wappu oli yllättävän rauhallinen, ehkä vähän liiankin rauhallinen. Jotenkin kenttäkisoissa rataesteosuus on kaikkein jännittävin, koska Wapun kanssa on kuitenkin ollut niitä kisoja, joissa ollaan jääty rataesteille. Tällä kertaa tultiin muuten hyvä rata, mutta kahdeksannelle esteelle päästin Wapun liian pitkäksi ja tuli laaka hyppy ja puomi putosi. Pudotus ei haitannut, sillä päästiin kuitenkin maastoon! Tässä välissä oli pari tuntia aikaa käydä tutustumassa maastorataan ja syödä ja sen sellaista. Kuvat on ottanut Heidi Lammi. 






Monna tuli maaston verkkaan kattomaan verkkahypyt ja neuvomaan. verkka sujui hyvin, ja Wappu oli selvästi innokkaampi kuin rataesteillä. Jännitin rataa yllättävän vähän, ja kun lähettäjä sanoi starttiin olevan aikaa puoli minuuttia, ajattelin että menisipä se jo niin pääsisi radalle. Ensimmäiselle ja toiselle esteelle ratsastin hyvin vahvalla pohkeella, että Wappu varmasti meni ne, mutta sitten huomasin sen olevan innoissaan menossa, ja rentouduin ja nautin matkasta. Uskalsin heti alkuun antaa Wapun laukata reippaammin, kuin esim. Lapinlahdella, mikä saattaa johtua siitäkin, että radan tempo oli 450m/min (ihanneaika 2min, 33s), mutta myös luotin enemmän siihen, että Wappu kyllä hyppää nämä esteet. Kello piippasi toisen kerran 9 ja 10 esteen välissä ja tiesin, että tulee hyvä aika. Viimeisellä esteellä kuienkin tapahtui jotain niin odottamatonta, ettei sitä ollenkaan osannut aavistaa: askelta ennen estettä Wappu päätti ohittaa esteen oikealta, mitä se ei ole koskaan aikaisemmin tehnyt. kauheassa kiireessä sitten uukkari ja uusi lähestyminen, joa sujui ilman ongelmia. Aikaa tässä meni kuitenkin niin paljon, että saimme 7s. yliaikaa, joten lopputulos oli 80.1vp. ja sija 21/44. Ilman ohimenoa olisin sijoittunut kahdeksanneksi, ja ilman rataestepudotusta kuudenneksi, mutta ehkä ensi kerralla sitten!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti