sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Kimmon valmennuset

28. ja 29.10 oli Kimmon kouluvalmennuset Ilmajoella. Kimmolta tuli käsky, että satulaan pitää laitaa kauhukahva, joten pisti vähän mietityttämään, että mitä tunneilla tehdään. Sunnuntaina tehtiin ensin käynnsissä pysähdyksiä niin, että pidettiin kädet kahvassa kiinni ja ohjat oli niin lyhyet, että ne säilyi kokoajan tuntumalla. Aluksi muutamat pysähdykset oli tosi hiipiviä ja huonoja, mutta kun sain istuntani 'toimimaan', pysähdyksistäkin tuli tosi kivoja. Myöhemmin rasastettiin kevyessä ravissa eteen, siis todellakin eteen. Lopuksi vielä ravattiin hitaassa temmossa eteen-alas.

   Maanantaina tehtiin ravi-käynti siirtymisiä ja pidettiin kahvasta kiinni, joten ohjalla pidättäminen oli ainakin todella hankalaa. Wappu rupesi tekemään hienoja raviin siirtymisiä ja oli heti alkuun muutenki tosi kivan tuntuunen! Myöhemmin jätetiin siirymiset pois ja ratsastettiin keskiravia ja edelleen pidettiin kahvasta kiinni. Wapun ravissa istuminen oli tosi työlästä, varsinkin kun se rupesi venyttämään myös etujalkojaan. Lopuksi ravattiin eteen-alas.  


   Oon nyt tässä jo muutaman viikon ajan käynyt taas Kannon Leenan valmennuksissa ja niissä on menny ihan superhyvin! Kävin siis ennen muutaman vuoden ajan Leenan valmennuksissa, ensin ekan ponini Myrksyn kanssa ja sitten vielä Simban kanssa pari vuotta. Lopetin silloin valmennuksissa käymisen, koska minua ei enää koulun kisaaminen kiinnostanut ja Kimmon valmennukset riitti mainiosti koulu osaamisen ylläitämiseen/parantamiseen. Wapun kanssa kuitenkaan parina päivänä kuukaudessa kouluvalmennuksissa käyminen ei riitä, koska hevonen on vielä aika uusi minulla, ja me ollaan oikeasti päästy kuukaudessa ihan hirveesti eteenpäin! Esteilläkin on alkanut sujua paremmin, laukka on paremmin säädeltävissä ja lähestymiset on parantunut.


   Ensi viikko on sitte koe-viikko. Aineina on saksa, englanti, biologia, matikka ja yhteiskuntaoppi. Tää jakso on kyllä ollu ihan kamala, koska jokapäivä koulu on alkanu kaheksalta ja mä en muutenkaa oo mikään aamuvirkku, ens jaksos on sentään yks kympin aamu. Niin ens jaksos mulla on fysiikkaa, kemiaa, äidinkieltä, ruotsia ja saksaa (liikunta ja musiiki). Ensi jakso on oikeestaan ihan kivan oloinen; fysiikka ja kemia on kivoja aineita, ruotsiki on kiva aine, mutta se meidän opettaja vissiin ei oo kiva, äidinkieli menee ja saksaa kyllä kestää. 


   Ensi viikonloppuna 10.-11.11 on aluekenttärengas katsastukset Lehtimäellä ja me ollaan menos sinne. Kirjoottelen siitä sitte varmaan seuraavaksi ja ehkä laitan jotain videon pätkää...


huomatkaa W:n iloinen ilme!


 Ja jottei tämä postaus olisi ihan kuvaton, laitan teille kuvan, kun isäni, joka tyyliin vihaa hevosia, ratsastaa vapaaehtoisesti Wapulla. Enjoy! :D

2 kommenttia:

  1. Moi Annette! Saanko lisätä blogisi linkin minun blogin linkkilistaan? Nyt vasta huomasin että sinulla on tälläinen, tosi kivoja raportteja olet kertonut teidän taipaleesta, tsemppiä jatkoon!

    -Salla A.

    VastaaPoista