sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kuulumisia

Keskiviikkona käytiin Mapen ja Lauran kanssa hyppäämässä Myllykylässä. Silloin piti olla Monnan valmennus, mutta se peruuntui, mutta ajateltiin kuitenkin lähteä, kun siellä on iso kenttä ja hyvä estekalusto. Wappu oli innoissaan isosta kentästä ja esteistä, sillä me ei olla nyt kauheesti hypätty. Verryttelyesteet meni hyvin, tosin aika vauhdikkaasti, mutta kun ruvettiin tulemaan rataa, jonka korkeus oli 80-90cm, ei mennytkään enää ihan niin hyvin. Ensimmäiselle esteelle ratsastettiin täyskaartomaisesti okserille. Yritin liikaa rauhoittaa Wapun laukkaa lähestymisessä, jolloin ajauduimme liian lähelle estettä ja Wappu kielsi sille. Yli päästyämme Wappu spurttasi aika isoon laukkaan ja minulla ei ollut juuri mitään kontrollia siihen. Loppurata menikin niin, että käänsin esteelle ja toivoin parasta. Yllätyksekseni vain yksi este tippui Wapun päästyä liian pitkäksi, ja radasta selvittiin ilman kieltoja. Tulin radan myöhemmin vielä uudelleen ja sitten lopetettiin. 

Torstaina Sara tuli ratsastamaan Wapulla. Oli tosi kiva nähdä taas Wappua liikkeessä, vaikka edellisestä kerrasta onkin "vain" kaksi kuukautta. Wappu on laitumelle päästyä vähän lihonnut, mutta se on oikeastaan vain hyvä asia, sillä talvella se taisi olla vähän turhan laiha, vaikka saikin paljon heinää ja väkirehuja sopivasti. Sara kehui, että sai siihen heti paremmin vaikutettua ja paremman tuntuman, jos viime kertaan vertaa. Kun Sara oli ratsastanut, pääsin minä selkään ja Sara neuvoi minua. Tämän jälkeen oli tosi hyvä fiilis, koska Wappu tuntui niin hyvältä Voisiko joku aina ratsastaa sen mulle läpi ja mun ei tarvitsisi kuin nauttia?

Perjantaina oli Leenan kouluvalmennus. Aluksi ympyrällä käynnissä ajateltiin pohkeenväistömäisesti sisätakajalkaa astumaan hyvin rungon alle. Wappu yrittää vasemmassa kierrosessa siirtää takaosaa uran sisäpuolelle, mutta harjoituksen ansiosta sain Wapun pysymään kahdella uralla. Seuraavaksi siirryttiin raviin. Ympyrältä otettiin neljä pistettä, joissa piti tehdä puolipidäte. Kun ne alkoivat sujua, tehtiin avoimelle sivulle ja C:hen käyntiin siirtymiset. Laukassa harjoiteltiin kokoamista ajattelemalla sulkutaivutusta ja vähän pienentämällä ympyrää. Wappu teki harjoituksen todella hyvin, ja Leenakin sanoi, että Wappu ei ole koskaan laukannut noin hyvin. 

Sara kävi vielä lauantainakin ratsastamassa Wapulla ja lopuksi minä pääsin taas selkään. Saralta saa aina tosi hyviä neuvoja, joilla päästään taas Wapun kanssa pikkasen eteenpäin. 

viime kesältä
Tänään sitten käytiin tekemässä reilun puolen tunnin käyntimaasto. Tein paljon taivutteluja pitkällä kaulalla matalassa muodossa. Sen jälkeen Wappu pääsi uudelle laitumelle, missä on oja, joka on täynnä vettä. Sanoinki sitten Sirpalle, että siinähän on hyvä vesieste, jota Wappu voi syömisen ohessa hypätä. Wappu ei vissiin ollut ihan samaa mieltä, sillä se katsoi sitä vähän järkyttyneenä. Huomenna ajattelin tehdä jotain puomiharjoituksia ja tiistaina sään salliessa päästäänkin ensimmäistä kertaa hyppäämään Pyrykylän nurmikentälle! Keskiviikkona lähdetään ilmeisesti Uuteenkaarlepyyhyn maastoesteille. Sekä tiistaina että keskiviikkona olisi ollut myös Kimmon valmennukset ja keskiviikona vielä Myllykylässä seuraestekisat, joihin Eerika menee Lyylin kanssa. Harmittaa tosi lujaa, sillä olisin halunnut mennä noihin kaikkiin, muttakun ne nyt sattuvat olemaan pällekkäin niin täytyy tehdä valintoja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti