torstai 26. syyskuuta 2013

Feeling like a winner!

Pari viikkoa sitten käytiin Niinisalossa treenaamassa maastoesteitä. Koska kaikki harrasteen esteet meni täysin ilman ongelmia, Monna antoi meidän tulla myös tuttarin tehtävät, jotka nekin sujuivat hyvin ja helpon tuntuisesti! Treenien jälkeen ruvettiin miettimään, menisinkö Niinisalon kisoissa harrastetta vai tuttaria. Viikkoa myöhemmin käytiin Paavon valmennuksissa, ekana päivänä koulua ja tokana esteitä. Kysyttiin samalla Paavon mielipidettä, kumpaa luokkaa kannattaisi mennä. Paavon mielestä oli järkevämpää mennä harrastetta, mutta kun talvi reenataan, niin ensi keväänä voidaan helposti aloittaa tuttarilla. 

Ilmoittauduin sitten harrasteeseen, ja mielessäni asetin itselleni tavoitteeksi sijoituksen ja koulusta 75%, toki en ajatellut saavani radasta kuin ehkä 65%. Perjantaina ennen kuutta lähdettiin ajamaan Niinisaloa kohti ja perillä ratsastettiin hevoset. Varsin extemporea ratsastaa pimeällä kentällä kolmen tumman hevosen kanssa yhtäaikaa. Wappu oli jokatapauksessa aika kivan tuntuinen, innokas, mutta kuunteli ratsastajaa.

Lauantaina kouluosuuden startti oli mulla 16.50, joten päivällä oli hyvin aikaa käydä kävelemässä Wapun kanssa, letittää se, käydä Kankaanpäässä syömässä ja seurata kisoja. Menin verryttelemään n. 16.15. Tein ensin hyvät alkukäynnit, ravailin hetken ja katsoin kentän reunalta Mapen ja Sepon esteradan. Sen jälkeen ravailin vielä hetken ja otin vähän laukkaa molempiin suuntiin, jonka jälkeen annoin Wapun kävellä hetken. Ennen starttia tein ravi-käynti siirtymisiä ja ravissa korostettuja puolipidätteitä. Wappu oli tasaisen ja hyvän tuntuinen radalle mennessä. Ohjelmahan oli tututstumisluokan kouluohjelma (rata B) ja teimme parhaimman radan, mitä olemme ikinä tehneet! Wappu oli koko radan tasainen, se ei vastustellut pidätteitä, siirtymiset olivat hyviä, tahti säilyi koko radan hyvänä, eikä Wappu lähtenyt juoksemaan laukasta raviin siirtymisten jälkeen. Ainoa asia, josta saimme vähän moitteita, oli käyntiaskelten pituus. Tuomari kommentoi heti radan lopettettuani: "Voi, kun sillä on niin ihanan sympaattinen ylähuuli!" Wapullahan on siis ylähuuli "tötteröllä" kun sillä ratsastetaan, mutta mun mielestä vielä sympaattisemmat on Wapun korvat, nekun heiluu ratsastaessa liikeiden mukana ihan kuinka sattuu. :3 Kouluosuuden tulos oli 72.78% eli -40.8, mikä riitti sillä hetkellä kolmanteen sijaan!

Käytiin pikaisesti vaihtamassa kamat ja sitten mentiin esteverkkaan. Hölkkäilin Wapun kanssa hetken, ennenkuin kävin Monnan kanssa kävelemässä radan, jonka jälkeen otin laukkaa ja muutamat verkkahypyt pystylle ja okserille. Rata oli tosi kiva, siinä oli sopivasti tehtävää, mutta se ei ollu sellainen normaali Niinisalomainen rata :D. Ensimmäinen este oli okseri ja siitä oikealle kaartaen, hieman ylämäkeen pystylle. Wappu teki aika ison hypyn ykköselle, ja yritti lähteä isoon laukkaan, mutta sain sen rauhoitettua pidätteillä ja äänellä. Kakkoselta jatkettiin vasemmalle, jonka jälkeen tuli okseri ja ihan vähän kaartaen okseri-pysty sarja. Kolmeselle tuli jotenkin jännä hyppy, enkä enää edes muista mistä se johtui, mutta sitten sarjan A-osalle ajauduttiin tosi lähelle, ja siinä olisikin ollut Wapulle oikein hyvä syy kieltää, mutta jotenkin sain sen puskettua siitä yli/läpi/jotain ja jotenki noinkin pitkä hevonen sai tungettua vähän lyhyeen yhden laukan väliin kaksi laukkaa, ja hyppäsi B-osan puhtaasti. Seuraavaksi tuli vasemmalle kaarre ja pysty-okseri-pysty linja, väleihin kuusi ja viisi laukkaa. Viitoselle tuli varsin kaunis hissi-hyppy, joten annoin pysty-okseri välissä sujua, ja hieman odottaen seiskalle. Viimeiselle esteelle taisi tulla radan "normaalein" hyppy, mutta kun tulos oli 4vp. en voinut olla muutakuin tyytyväinen. Rataesteiden jälkeen olimme neljännellä sijalla!

Maasto-osuuden startti oli mulla 16.32 ja päivällä oli hyvin aikaa katsoa kisoja ja touhuta kaikkea ylimääräistä. Menin verryttelyyn neljän aikaan, ja kerkesin hetken laukkaillakkin, kun verryttelyn valvoja tuli mulle sanomaan että "Eikös sut hylätty rataesteillä?" Mähän olin aiva sillee jotta eeei, mutta sitten hokasin, että mullahan oli väärä numeroliivi päällä. Olin siis vahingossa laittanut Ellin liivin. No äiti lähti ettimään mun liiviä, ja minä suoritin verkan loppuun. Mua edeltävä ratsukko starttasi juuri, kun sain oman liivin päälle, eli aikaa starttiin oli silloin kaksi minuuttia. Virittelin Wappu sen ajan, ja pian päästiinkin jo lähtemään. Etenin sellaista mukavan tuntuista tempoa, enkä niin välittänyt kellosta. Wappu hyppäsi kaikki esteet kyselemättä, niinkuin yleensäkkin. Viimeiselle esteelle varmistin, etten tee samaa virhettä, kuin Kangasalalla, joten suoriuduttiin radasta ilman estevirheitä! Aliaikaa tosin tuli ihan kivasti, ihanneaika oli 3min 8s, ja meidän aika oli 2min 37s. eli aliaikaa tuli 11s. joka on virhepisteissä -4.4. Lopputulos oli kuitenkin -49.2 ja kuudes sija! Ensimmäistä kertaa selvisimme maaliin ilman estevirheitä, eikä mulla ole koskaan ollut edes kouluosuuden jälkeen tulos alle -50, joten olen erittäin tyytyväinen kenttäkauden lopetukseen!


© Anniina Gullans


hieno tyttö!


4 kommenttia:

  1. Ai se käy siel :D Hei mistä niistä infotaan? Mäki tahon :D Aina kyselen sulta näitä valkkajuttuja näi btw :D:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monna infoaa niistä fb:n kautta, kysyppä siltä pääsisikkö mukaan :) kysele vaan, mua ei haittaa :D

      Poista