maanantai 30. syyskuuta 2013

Seuranmestaruus viikonloppu

Hellurei!
Viime viikonloppuna eli 28-29.9 oli seuranmestaruudet sekä koulussa, että esteillä. Lauantaina kilpailtiin estemestaruudesta ja sunnuntaina koulu. Estekorkeus oli seuratasolla kisanneille 60cm, aluetasolla 80cm ja kansallisella tasolla 100cm. Koulumestaruudessa seuratasolla kisanneet ratsastivat helppo C:2, aluetasolla kisanneet helppo B:0 ja kansallisella tasolla kisanneet helppo A:0. Menin siis 80cm ja helppo B:0.

Lauantaina saavuttiin Myllykylään vähän ennen kisojen alkamista. Autoin Elliä ja Lauraa radankävelyssä ja verkoissa, ennenkuin mun piti ottaa Wappu kopista. En kauheesti verrytellyt 80cm radalle, pari hyppyä ristikolle, pystylle ja okserille. Wappu oli ihan ok, mutta jotenkin hitaan tuntuinen. Olisi pitänyt virittää sitä vähän enemmän, sillä hitaus kostautui sitten radalla. Paikat ei tuntunut osuvan ollenkaan, tai osui, mutta aika pohjaan, mutta selvittiin perusrata kuitenkin yhdellä pudotuksella. Vähän harmitti, sillä siinä meni mahdollisuus mitaliin, mutta toisaalta olin kuitenkin iloinen Ellin puolesta, sillä Elli ja Lyyli voittivat tänäkin vuonna seuraestemestaruuden.

Huomatkaa Wapun uudet etusuojat!

Menin tuon seuranmestaruusluokan lisäksi 90cm. En sitte tiedä, mitä tein erilailla, mutta Wappu oli selvästi terävämpi. Menin radalle hyvillä mielin, sillä verkka onnistui tosi hyvin. Rata meinasi vain vähän unohtua, mutta muistin sen kuitenkin, kun esteiden päällä vilkaisin nopeasti kuiden esteiden numeroita. Ihme, että edes näin ne numerot, joskus kauan sitten en nähnyt numeroita edes estettä lähestyessä. Sain ratsastettua jokaiselle esteelle hyvään paikkaan, ja tuloksena oli puhdas rata, sekä seitsemäs sija! Oon huomannu, että Wappu on aina isommassa luokassa terävämpänä, ja yleensä sille tuleekin parempi rata, kuin pienemmälle. Krista kuvasi 90cm radan ja jos haluatte nähdä se niin tämän linkin takaa löytyy: http://www.youtube.com/watch?v=e_ozk6by0CQ&feature=youtu.be


Sunnuntaina oli sitten koulumestaruuden vuoro. Junnujen mestaruudesta kisasi vain minä ja Elli, eli mitali oli varma. Verkassa tuli hirveä kiire, sillä menimme hakemaan Wapun vasta sen jälkeen, kun Elli oli tehnyt oman ratansa. Kerkesin verrytellä siis vain 20min, mikä on Wapun kanssa todella vähän, suunnittelin nimittäin verkkaavani sitä vähintään 45min. Verkasta meni myös paljon aikaa jalustimien säätämiseen. Niinisalossa toisesta mun saappaasta eni vetoketju rikki, enkä oo vielä keriiny viedä sitä suutarille, joten jouduin ratsastamaan ratsastuskengillä ja chapseilla, joista ei saanut mitään tukea ja jalat heilui ihan kuinka sattui. Hyvä se on varusteita syyttää, mutta en tosiaan pysty edes maastoilemaan ilman saappaita, jos mennään jotain käyntiä nopeampaa askellajia. Jalkojen heiluminen häiritsi mua ihan hirveesti, eikä jalustinhihnojen säätäminen tuntunut auttavan kuinkaan. Radalla jalkojen heilumisen lisäkis häiritsi se, että en saanut yhtäkään hyvää siirtymistä, koska en kerinnyt niitä tekemään verryttelyssä tarpeeksi. Mitään rikkoja ei tullut, mutta mikään kohta ei tuntunut onnistuvan. Tulokseksi saatiin 59%, enkä ollut sitten ollenkaan tyytyväinen. Elli veti sitten ansaitusti junnujen seurakoulumestaruudenkin. 

Koulusta en oo vielä löytäny kuvia, mutta ehkä joskus laitan jos löytyy joku edustuskelpoinenki kuva! :)

Ps. Viideskymmenes postaus, oompas ollut ahkera...

1 kommentti: