tiistai 28. helmikuuta 2012

Kimmon valmennukset 26-27.02

Hiihtoloma alkoi hienosti Kimmon kouluvalmennuksilla. Sunnuntaina ei mennyt aivan niin hyvin kuin maanantaina johtuen ehkä siitä, että minulla ei ollut kannuksia, koska ne on hukassa ja tuolta satulahuoneesta ei löyrä mitään, koska sielä on remontti ja kaikki tavarat on ihan hujanhajan. Maanantaille sitten ostettiin uudet kannukset.

Sunnuntaina siis tehtiin käynnissä kaikkiin pitkänsivun kirjaimiin voltit ja kirjainten väliin avoa. Myöhemmin jätettiin voltit pois ja tultiin pelkkää avoa, myöhemmin vastataivueuksena. Kun käynti sujui, samaa jatkettiin laukassa. Simba ei siis oikein edennyt, vaan junnasi paikallaan ja välillä pukitteli. Minua häiritsi kannusten puuttumisen lisäksi sekin, että jouduin ottamaan tallita jonkin huonon raipan, koska omani on kadonnut (yleensä pidän tallilla tavarani tarkassa järjestyksessä, mutta Elli ja äiti ei oikein ymmärrä sitä...)

Maanataina verkkailimme vähän parkkipaikalla, ennen kuin pääsimme maneesiin. Minä ja Sonja ravailimme niin, että Sonja ja Vara meni edellä. Simba sitten yritti ottaa niitä kiinni ja meni niin isoa ravia, että hyvä kuv kyytissä pysyi. 

Valmennus aloitettiin ratsastamalla kulmia ja voltteja. Sitten tultiin taas avoja niin, että ennen S:ää ja R:ää piti poni suoristaa ja näiden kirjainten jälkeen takaisin avoon.Tätä tultiin kaikissa askellajeissa. Laukassa tultiin lisäksi uran sisäpuolella ja otettiin pieni vastataivutus. Simba oli paljon parempi kuin sunnuntaina, se eteni paremmin ja kuunteli minua ja oli tasaisempi kädelle.

Lähtö Ilmajoelle


Aina niin iloinen :D
Luulin kuvanneeni revontulia?
Mä lähden nyt tallille Simban kanssa maastoilemaan.

sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Jonke's mad jumping skills

Jonke oli meillä jälleen tämän viikonlopun. Eilen menimme tallille ja laitoimme Jonken Simban selkään. Jonke on muutaman kerran ennenkin ratsastanut Simballa, mutta viime kerrasta on aikaa jo 3-4kk. 

Kaikki meni alkuun hyvin. Jonke käveli ja ravaili sujuvasti. Viimeksi, kun Jonke meni Simballa, he harjoittelivat laukan nostoja. Eilen jatkettiin siitä, ja laukat nousi jo paremmin, kuin viimeksi. Simba vaan ei pitänyt laukka, vaan muutaman askeleen jälkeen tiputti aina raviin.

Kerran se kuitenkin jatkoi laukkaa pitempään, ja Jonkelta lähti vasen "jalusta" irti (siis Jonken omien sanojen mukaan). Hän sitten päätti hypätä ponin selästä pois. Oli kyllä aika hieno näky! Valitettavasti minulla ei ole kuvia, eikä videoita eilisestä. Tippumisen jälkeen otettiin Simba kiinni ja Jonke ratsasti sillä vielä hetken.

Tänään harjoiteltiin biisejä, jotka esitämme ensiviikonloppuna synttäreillä. Elli laulaa Christina Perri-Jar Of Hearts, minä ja Jonke laulamme yhdessä Adele-Someone Like You ja sitten laulamme kaikki Walking In The Air. Jonke säestää pianolla kaikissa kappaleissa.

Tänään ja huomenna Kimmon valmennukseen, kerron siitä myöhemmin ja laitan kuviakin, jos joku niitä ottaa. :) 

Meidän ihanat jäätelöannokset :D

I almost dropped!

Torstaina oli siis Monnan estevalmennus. Samalla sain testata uusia saappaitani, ja hyvin toimi!

Hypättiin alkuun ristikkoa, joka oli sijoitettu lävistäjälle M-E. Myöhemmin sitä nostettiin pystyksi ja tultiin pystynä muutaman kerran ja koko ajan nostettiin. Sitten tulimme B-M pitkänsivun alussa pysty ja siitä kaareva linja okserille, väli n. 22m. Toisella pitkälläsivulla oli kolmen esteen jumppasarja, kaikkien esteiden väliin tuli 1 laukka-askel. Jumppasarjaa tultiin myös ilman jalustimia, ja minun on pakko myöntää, että en ole ikinä ennen hypännyt ilman jalustimia!

Verkka hyppyjen jälkeen tulimme rataa. Ensin hyppäsimme jumppasarjan oikeassa kierroksessa, sitten lävistäjän pystyn, linja vasempaan kierrokseen ja vielä pitkänsivun pysty oikeaan kierrokseen.

No, Simbaa piti sitten herätellä ennen radan tulemista, joten nousin kevyeeseen istuntaan, ja koska poni ei oikein kuunnellut pohkeitani, näpäytin raipalla kerran kunnolla takapuolen päälle. Simba veti sitten kolme oikein isoa pukkia, ja minä roikuin kaulalla viimeiseen asti. Sain ponin pysäytettyä ja kapusin takaisin selkään. Simballe sitten hetken naurettiin ja tulin radan.               


Su-ma on sitte Kimmon kouluvalmennukset, to on Monnan estevalmennus ja katotaan sielä, menenkö Ilmajoen estekisoissa 80-90cm vai 90-100cm.

keskiviikko 22. helmikuuta 2012

I love my new boots !

Onko jotenkin koomista, että eilen korjoitin, millaiset saappaat haluaisin, ja tänään ostin sitte saappaat!? :D

Oltiin siis tänään Tampereella ja käytiin samalla Tampereen ratsukellarissa (siis oltiin Tampereella aivan muista syistä). Kokeiltiin sileä sitten saappaita, kypäriä ja housuja. Elli osti GPA:n kypärän tarjouksesta (150€!), malli taisi olla Carbone. Minä kokeilin yksiä huosuja, jotka oli aivan ihanat, mutta rahaa meni muutenkin niin paljon, että en viitsinyt niitä ostaa. 

Mutta ne saappaat. Kokeilin joitain DE NIRO:n saappaita, mutta nämä jotka ostin oli paljon mukavemmat ja hienommat. Ostin siis Vereduksen Guarnieri saappaat, Mun mielestä ne on aivan helvetin hienot (ja kalliit :D). Ostimme myös Back On Track lämpöpintelipatjan.




Näitä saa tuolla sivussa olevalla jutulla kiristettyä ja löysättyä. Livenä hienommat :D



   
Elli halusi tänään mennä tallille (sen oli aivan pakko koittaa uutta kypäräänsä), mutta huomenna minä menen Monnan valkkuun.              

tiistai 21. helmikuuta 2012

Millaiset saappaat minulle?

Olen nyt tässä muutaman kuukauden ajan elättänyt toivoa uusista ratsastussaappaista. Nykyiset saappaani ovat jotkut pioneerit, joista kokoajan menee vetoketjut rikki ja ne on mulle liian lyhyet, mutta on muuten hyvät. Niissä on tälläkin hetkellä toisessa vetoketju rikki (ollu varmaa 3kk, lievää laiskuutta?), joten ratsastan aina niin, että toinen saapas on minun ja toinen Ellin (pikkusisko).

  Olen nyt näin alkuun kattonu kivoja saappaita, tässä muutama:
Petrien Coventry, estesaappaat, saa myös krokotiilinnahkaisena, hinta 569€
Petrien Polo Superior, vaikka on koulusaappaat niin mun mielestä nuo on kivat, hinta 599.50€
Petrien Soprtive, ilmeisesti yleissaappaat (?), hinta 549.50€
DE NIRO saappaat, vähän erikoisemmat, mutta ihan kivat, hinta 620€
DE NIRO saappaat, kans vähän erikoisemmat, hinta 539€
nämäkin on DE NIROt, vähän klassisemmat, hinta 438€
Näissä DE NIROissa on tuo vetoketju erikoinen, ilmeisesti kestää paremmin? hinta 578€
Mä en tiedä, miksi mun mielestä tuollaaset valko-ruskeat saappaat on hienoja? DE NIRO, hinta 556€
 No niin ja nyt kaikki ajattelee, että mä oon joku kermaperse "pappa betalar" meiningillä, kun voi ostaa 400-600 euron saappaita :D. Eieiei, mähän maksan mun saappaat melkein kokonaisuudessaan itse. Rahaa on tämän kuun jälkeen säästössä 440€. Ja minä ostan nyt saappaat sillä aatteella, että ne on vielä esim. 5 vuoden päästä ehjät ja sopivat (ja ns. "in" ;)).

Ehdotella saa, otan hyviä ehdotuksia mielelläni vastaan. En halua kuitenkaan mitään oikein "blingbling" saappaita (vähän pitää tottakai olla), mutta ei myöskään mitään liian klassisia.

sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Valmennus Kauhajoella 17-18.02

Perjantaina ja eilen olimme Pirkko "Pike" Herdin valmennuksessa. Menimme molempina päivinä esteitä. Perjantaina valmennus alkoi 19.30 ja lauantaina 09.30. 
 Alkuksi tehtiin pohkeenväistöjä ja tempon lisäyksiä. Sen jälkeen tehtiin muutama laukanvaihto ja ruvettiin hyppäämään. Teimme paljon kaarevia uria ja sitten oli pituushalkaisijalla kolme estettä 1-2 esteiden väliin tuli 3 laukka-akelta ja 2-3 4 laukkaa. Simba ei aivan edennyt kunnolla ja se oli vähä sellainen ei oma itsensä.
 Lauantaina teimme alkuun voltteja ja tempon vaihteluja. Eiliset pituushalkaisijan esteet oli laitettu diagonaaliksi, mutta välit oli samat.  Muutaman harjoituksen jälkeen tultiin 13 esteen rataa, esteet olivat maks.80-90cm molempina päivinä. Simba oli paaaaaljon parempi kuin perjantaina, se eteni ja kuunteli hyvin. 
 Molempien päivien jälkeen pesimme jalat, laitoimme linimenttiä jalkoihin ja takajalkoihin Back On Track - lämpöpintelit. :)

Valitettavasti minulla ei ole kuvia eikä videoita viikonlopusta...
Tyylimestaruus 2011. Alkaispa jo kisakausi! :D





Ensiviikolla sitten Kimmon kouluvalmennukseen. Saa nähärä mitä tulee :D

   

maanantai 13. helmikuuta 2012

Valmennus

Eilen olin Jalasjärvellä Monna Hietasen estevalmennuksessa. Simba oli alusta asti tosi vireä ja mein tosi hyvin! Aluksi hypäättiin pari kertaa ristikkoa ja sitten pystyä. Sitten tultiin L:ästä oikeassa kierroksessa oksesrille niin, että suunta vaihtui. Okserin jälkeen oli n.17m päässä lainepysty. Sitten tultiin kolmoissarjaa niin, että kahden ensimmäisen esteen väliin tuli 3 laukkaa ja kahden jälkemmäisen pystyn väliin 2 laukkaa.

   Sen jälkeen hypättiin rataa. Siihen kuului 14 estettä ja tehtävät olivat melko haastavia. Esteet olivat siinä 80-100cm korkeudessa. Suoriuduimme tehtävistä mielestäni hyvin, vaikka muutama lähestyminen ei ollutkaan täydellinen. Nyt vasta oikeasti tajusin, kuinka paljon olemme kehittyneet, kun vertaa vaikka viime kesään, puhumattakaan siitä, mitä meno oli n. 3 vuotta sitten, kun Simba minulle ostettiin.
   Radan jälkeen tulin vielä muutaman esteen, korkeutta nostettiin 80-110cm. Aivan lopuksi tulimme vielä kolmoissarjan, jonka viimeinen este oli 115cm! Simba hyppäsi sen niin kevyesti, että vasta jälkikäteen tajusi, kuinka iso este kumminkin oli. 


    

   Koneneeni ei valitettavasti suostu siirtämään kaikkia videoita koneelle, eikä myöskään näyttämään niitä. Jos joku osaa auttaa niin saa kertoa. 

   Kaverini Johanna ("Jonke") oli meillä la-su yötä. Harjoittelimme paria biisiä, jotka esitämme enoni viiskymppisillä. Meni vähän, no, niin  plörinäksi.  Vielä pitäisi pari  biisiä keksiä... Kattottiin illalla putousta ja naurettiin vedet silmis Ukso Eevertti Luttiselle. Sitten joskus puolen yön aikaan katsoimme nordic tv:stä Shutter Island (se on hieno elokuva).

   Ensiviikonloppuna mennään ponin kanssa Piken (Pirkko Herd) valmennukseen Kauhajoelle ja sitä seuraavana Sulkalan Kimmon kouluvalmennukseen Ilmajoelle. Ja sitten lauantaina on enoni viiskymppiset ja sunnuntaina koko talven odottamani KISA KAUDEN AVAUS ja suuntana Ilmajoki! Sielä hyppäämme todennäköisesti 90 ja 100cm.

Kirjottelen kun jaksan taas :)

keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Simply Different - Simply The Best

Koska ulkona on niin mahrottoman kylmä, en mene tänään tallille, mutta ajattelin kirjoittaa tänään ponistani Simbasta, saavutuksista, tavoitteista jne.

   Simba on -97 syntynyt Hollantilainen ratsuponi ruuna. Sillä on kilpailtu edellisissä kodeissa koulua kansallisellatasolla heA ja esteitä aluetasolla 100cm. Simba ostettiin minulle maaliskuussa 2009 ja siitä lähtien olen valmentautunut ja kilpaillut aktiivisesti koulu- ja esteratsastuksessa.
HevosHullu PowerCup finaali, Lahti 2011

     Simban kanssa en ole vielä saavuttanut mitään merkittävää, paitsi kehittynyt ratsastajana aivan huimasti! Vuosina -10 ja -11 pääsimme HevosHullu PowerCupin finaaliin, olemme sijoittuneet muutaman kerran aluetasolla heB-luokissa sekä 80cm ja kerran voittaneet 95cm. 

   Ensikaudella olisi tarkoitus kisata aluetasolla heA ja 100cm, kansallisella-
tasolla heB. Suurin tavoite ensikaudella on mennä kenttää harraste - ponien helppo, mikäli saan ponin hyppäämään niitä maastoesteitä ;). 
Niinisalo 2011

harrasteluokka

Ulkoasu on vielä kesken, yritän saada siitä hienon.