sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Monnan valmennus

Moro!

Eilen oli Monnan valmennus, jossa ratsastin Lyylillä. Menen Lyylillä todennäköisesti myös ensiviikon perjantaina ja lauantaina oleviin aluevalmennuksiin. Oon ratsastanut Lyylillä viimeksi toissakesänä, joten ajattelin olevani ihan hukassa sen selässä, mutta oikeastaan meni tosi hyvin!

Aluksi tultiin pääty-ympyrällä puomi-kavaletti-puomi systeemiä ensin ravissa, sitten laukassa. Myöhemmin se nostettiin pystyksi ja sitä tultiin muutama kerta molempiin suutiin. Sen jälkeen tultiin E:stä M:ään päin okseri ja kaarevalla linjalla vesimattopysty C-päätyyn. Sen jälkeen tultiin vasemmassa kierroksessa C-päädystä L-päätyyn ristikko-muuripysty-linja, väliin piti ottaa neljä laukkaa. Sen jälkeen tultiin C-päädystä vesimattopysty - kolme laukkaa - B-H-lävistäjällä oleva pysty vinosti. 

Sitten tultiin rata: Oikeassa kierroksessa pääty-ympyrän pysty, okseri-vesimatto-linja, ristikko-muuri-linja, B-H-lävistäjällä oleva pysty ja suunnan muutos, vesimatto ja pysty vinosti. Rata meni hyvin, joten nostettiin esteitä parilla pykälällä ja koko rata uudestaan. 

Lyyli & Elli, seuranmestaruudet 2012 (c) Elina Kujala
Lyyli on tosi kiva hevonen. Se on ihan erilainen ratsastaa kuin Wappu. Vaikka se on Wappua reilusti pienempi, sain sen silti ratsastettua joka esteelle hyvään paikkaa, vaikka ajattelin että en osu yhdellekkään. Se myös pukitteli aika paljon (ihan vaan innostuneisuudestaan), mitä Wappu ei ikinä tee ja näin nopeasti laskettu siitä on puoli vuotta, kun oon viimeksi ratsastanu pukittelevalla ponilla. 

Seuraavksi on siis aluevalmennukset 14-15.12. Sieltä sitten postausta seuraavaksi. See you!

perjantai 23. marraskuuta 2012

vihdoin.. banneri :)

Sain vihdoin ja viimein väsättyä edes jonkinmoisen bannerin... ja koska tämä on ensimmäinen banneri, minkä ikinä tein, on tuloskin sen mukainen...


Saa nyt kelvata hetken aikaa :D

Ajan tappoa....

Koska mulla on tosi tylsää, aattelin vaan höpötellä tänne kaikkee, mitä mieleen juolahtaa. Älkää siis ottako tätä postausta ihan tosissanne. :D

Viime torstaina oli pitkästä aikaa Monnan estevalmennus. Vitsi oli mahtavaa. Ollaan siis varmaa parin kuukauden ajan hypätty Mapen ja Ellin kans päinsä, koska Monna on ollut sairaslomalla. Monna kuitenki huomas, että ollaan päästy tosi paljo eteenpäin tämän tauon aikana. Hypättiin jumppasarjaa ja sellaasta kolmen askeleen risikko-okseri-linjaa. 

Oon nyt iha yksin kotona hyi ihan kamalaa. Välillä tulee sellaanen olo, että oonhan mä varmasti täälä yksin? Varsinki, kun kissi juoksentelee ympäri tupaa ja pitää kauheeta meteliä. Toki mua pyydettiin tänää ringille, mutta mä en oikeen nää siinä mitää ideaa, että ajellaan jotain tiettyä rinkiä keskustas, ja mun mopo on sen verran laiska, että sillä ajaminen lähinnä vituttaa ja lisäksi tuloo kylmäki. Pyysin sitte niitä tänne meille, ku kerranki ei oo porukkoja kotona, mut ei ne tuu. :( 

Tarkkanäköisimmät onki ehkä huomannu, että en oo enää blondi, vaan oon värjänny hiukset ruskeeksi. Oikeestaan tämä ihme tapahtui jo syyslomalla, muta nyt tuo väri on haalistunu lähemmäs sitä, mitä halusinki sen värin olevan.  Haluaisin enemmän sellaaset kullan/kuparin ruskeet, mut en oikeen tiä kumpi sävy olis parempi. Sopiiko teidän mielestä nuo ruskeet mulle paremmin kuin blondit? Monet on sanonu, että nää ruskeet sopii mulle tosi hyvin, mutta olin kumminki jo niin tottunu niihin vaaleisiin..

Ennen..
Nyt..

Tätä jaksoa on menny vasta pari viikkoa ja voin jo nyt sanoa, että perjantait on kidutusta. Mulla on ensi kaks tuntia saksaa, sitte kaks tuntia ruottia ja sitte viä kaks tuntia saksaa. Muilla meidän luokkalaisilla on siis vain nuo kaks ruottin tuntia koulua.. Oon siis harkinnu jo pitemmän aikaa saksan lopettamista, mutta päätin kuitenki kestää viä tän viimeisen kurssin. Ja saksa parantaa todistuksenki ka:ta, koska kahden kurssin jälkeen mun saksan ka on 9.5, eli ei huono. Mä myös oikeesti tykkään ruotsista aineena, mutta se meidän opettaja..... Täs jaksos on myös fysiikkaa ja kemiaa, joista varsinki kemia on tosi mielenkiintoista ja kivaa. Fysiikkaki on tosi mukavaa aineena, mutta se opettaja on ihan creepy.. kun se kysyy jotain ja sitte mä viittaan ja sitte se vaa kattoo jonnekki ja sanoo "nii", site tuloo sellaanen olo, että puhuko se ny mulle?

Mulla tuloo aina ikävä biologian tunteja, kun menen ennen tunnin alkua hetkeksi Hannan ja Niinan kanssa biologian luokkaan kun niillä on biologiaa tai maantietoa. Sain biologian kokeesta 9+ ilman sen suurempia lukemisia, tunneilla kuuntelu ja hyvät muistiinpanot riittivät mainiosti. Lisäksi viikonveikkaukset meni aina hyvin, enkä niihinkään ikinä lukenu. Sain sitte biologiasta jaksotodistukseen 10 ja piti heti varmistaa, että olin ottanu biologia 3-kurssin. Yh:n kokeesta sain 8- ilman lukemista ja todistukseen tuli 8. Matikasta sain 7, mutta aion uusia tuon kokeen, koska mä haluan oikeesti ymmärtää tuota matikka, jos sen kirjoitan. Englanninkokeesta tuli 7½, mutta todistukseen 7, koska mä oon tosi huono kaikis sanokokeis ja sen semmoosis.

Viikonlopuksi ei oo kauheesti suunnitelmia, huomenna heti aamusta tallille, meen varmaa maastoon ja sitte illalla pitäis vissiin mennä mietaalle. Kimmon valmennukset olis su ja ma, mutta me ei päästäkkään sinne...


ps. laittakaa ihan vapaasti jotain postausideoita.


torstai 15. marraskuuta 2012

Aluekatsasukset, Lehtimäki

Heti tähän alkuun totean, että minulla ei ole videota viikonlopusta, vaikka vähän sellaista lupailinkin, koska äiti keskittyi mielummin paskojen keräämiseen kuin kuvaamiseen. :D

Oltiin siis Lehtimäellä kenttärengas katsastuksissa. Lauantaina oli puomi-koulutyöskentelyä ja tehtiin kaikkea, mikä on mulle ja Wapulle vielä aika vaikeaa - pohkeenväistöjä ja laukka-ravi-siirtymisiä. Sunnuntaina sitten oli hyppypäivä. Onnistuttiin tehtävissä paljon paremmin, kuin lauantaina. Alkuun tehtiin taas pohkeenväistöjä. Sen jälkeen tultiin muutama harjoitus ja siten rataa. Rataan kuului 9 estettä ja niiden korkeus oli n.90cm. Rata meni ihan hyvin, mutta tultiin kuitenkin sen jälkeen vielä viimeisen okseri-sarja AB-linjan. 

seurakoulu 14.10
<3
  Kuvat (c) Emmiina Korte

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Kimmon valmennuset

28. ja 29.10 oli Kimmon kouluvalmennuset Ilmajoella. Kimmolta tuli käsky, että satulaan pitää laitaa kauhukahva, joten pisti vähän mietityttämään, että mitä tunneilla tehdään. Sunnuntaina tehtiin ensin käynnsissä pysähdyksiä niin, että pidettiin kädet kahvassa kiinni ja ohjat oli niin lyhyet, että ne säilyi kokoajan tuntumalla. Aluksi muutamat pysähdykset oli tosi hiipiviä ja huonoja, mutta kun sain istuntani 'toimimaan', pysähdyksistäkin tuli tosi kivoja. Myöhemmin rasastettiin kevyessä ravissa eteen, siis todellakin eteen. Lopuksi vielä ravattiin hitaassa temmossa eteen-alas.

   Maanantaina tehtiin ravi-käynti siirtymisiä ja pidettiin kahvasta kiinni, joten ohjalla pidättäminen oli ainakin todella hankalaa. Wappu rupesi tekemään hienoja raviin siirtymisiä ja oli heti alkuun muutenki tosi kivan tuntuunen! Myöhemmin jätetiin siirymiset pois ja ratsastettiin keskiravia ja edelleen pidettiin kahvasta kiinni. Wapun ravissa istuminen oli tosi työlästä, varsinkin kun se rupesi venyttämään myös etujalkojaan. Lopuksi ravattiin eteen-alas.  


   Oon nyt tässä jo muutaman viikon ajan käynyt taas Kannon Leenan valmennuksissa ja niissä on menny ihan superhyvin! Kävin siis ennen muutaman vuoden ajan Leenan valmennuksissa, ensin ekan ponini Myrksyn kanssa ja sitten vielä Simban kanssa pari vuotta. Lopetin silloin valmennuksissa käymisen, koska minua ei enää koulun kisaaminen kiinnostanut ja Kimmon valmennukset riitti mainiosti koulu osaamisen ylläitämiseen/parantamiseen. Wapun kanssa kuitenkaan parina päivänä kuukaudessa kouluvalmennuksissa käyminen ei riitä, koska hevonen on vielä aika uusi minulla, ja me ollaan oikeasti päästy kuukaudessa ihan hirveesti eteenpäin! Esteilläkin on alkanut sujua paremmin, laukka on paremmin säädeltävissä ja lähestymiset on parantunut.


   Ensi viikko on sitte koe-viikko. Aineina on saksa, englanti, biologia, matikka ja yhteiskuntaoppi. Tää jakso on kyllä ollu ihan kamala, koska jokapäivä koulu on alkanu kaheksalta ja mä en muutenkaa oo mikään aamuvirkku, ens jaksos on sentään yks kympin aamu. Niin ens jaksos mulla on fysiikkaa, kemiaa, äidinkieltä, ruotsia ja saksaa (liikunta ja musiiki). Ensi jakso on oikeestaan ihan kivan oloinen; fysiikka ja kemia on kivoja aineita, ruotsiki on kiva aine, mutta se meidän opettaja vissiin ei oo kiva, äidinkieli menee ja saksaa kyllä kestää. 


   Ensi viikonloppuna 10.-11.11 on aluekenttärengas katsastukset Lehtimäellä ja me ollaan menos sinne. Kirjoottelen siitä sitte varmaan seuraavaksi ja ehkä laitan jotain videon pätkää...


huomatkaa W:n iloinen ilme!


 Ja jottei tämä postaus olisi ihan kuvaton, laitan teille kuvan, kun isäni, joka tyyliin vihaa hevosia, ratsastaa vapaaehtoisesti Wapulla. Enjoy! :D

maanantai 15. lokakuuta 2012

Oho, pieni postaus tauko!

Oltiin Niinisalossa 22-23.09 kenttäkisoissa toteamassa, että minä en osaa edelleenkään ratsastaa sillä nurmella. Kouluosuus meni ihan hyvin, saatiin jotain 62%. Rataesteillä ensimmäinen kielto  tuli kakkos esteelle ja toinen kuitenkin vasta seitsemännellä. Ehkä ensi kerralla päästään maaliin! Jäätiin taas sinne ja mentiin maastorata sunnuntaina kisojen jälkeen. Meni tosi hyvin, vaikka jouduinkin tekemään voltin ennen alashyppyä, koska Wappu ei kuunnellu ihan täysin mun pidätteitä. Tuolla vauhdilla oltaisiin kuitenkin varmaan tultu ihan ajassa maaliin. 
ihanan näköinen tuo vaativan coffin tuolla taustalla :D
Seuraavana viikonloppuna oli seuraestemestaruudet. Arvosteluna oli tyyli. Menin verkkaluokkana 60-70cm, josta tuloksena 4vp. yhden kiellon takia. Mestaruus luokan korkeus oli 80cm. Ensimmäisellä esteellä tuli pudotus, tosella esteellä Wappu lähti tosi kaukaa hyppyyn ja minä en päässyt siihen mukaan, mutta loppurata oli tosi sujuva. Saatiin 28,5 pistettä ja junioreiden seuraestemestaruus pronssia! Kultaa vei pikkusiskoni Eerika ja Claudia II ja hopeaa Anniina Kupiainen ja Arragonn. 
http://emmiinan.kuvat.fi/kuvat/Esteratsastus/Kilpailut/Vuosi%202012/Seuraestemestaruudet%2029.9.%20Myllykyl%E4/Celtas%20Quillabamba%20%286%29.JPG?img=smaller&hash=25a7b
(c) Emmiina Korte
Yritän nyt postailla tiheämmin, sori tämä pieni tauko!

sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Vastaukset kysymyksiin

Kysymyksiä tuli harmittavan vähän, mutta eihän tällä blogilla ole lukijoitakaan kuin n. 15. Aattelin kuitenkin nyt vastailla näihin muutamaan kysymykseen.

Miten Wapun kanssa menee?
-Wapun kanssa menee tällähetkellä ihan hyvin. En ole vielä täysin oppinut sen tavoille eikä sekään minun. Hyppäämisessä tuli pari viikkoa sitten vähän takapakkia, joka taisi olla vaan vähän sellaista testaamista että "onko mun ihan pakko, jos mä en halua?". Siitä ollaan nyt ehkä pääsemässä yli, onneksi.

Onko Wappu sulle Se Ainoa Oikea?
-En ehkä täysin tajunnut kysymystä, mutta täytyy sanoa, että tällä hetkellä on. Silloin, kun minulla oli vielä Simba, en olisi osannut kuvitellakkaan, että tulevaisuudessa omistan ison kimon kenttähevosen, joka on monella tavalla erilainen, kuin Simba. Toisaalta ensiponini kanssa luulin sen pysyvän meillä kunnes se jouduttaisiin kuoppaamaan (hehe, Annette 11v.). Tällä hetkellä en osaa kuvitella itselleni muuta hevosta, kuin Wapun.

Millainen on unelmiesi hevonen?
-Hevonen, joka liikkuu omalla moottorilla, mutta jonka suussa ei tarvitse kokoaikaa roikkua. Pitää omata hyvä työmoraali ja toteuttaa annetut tehtävät parhaansa mukaan. Toki pitää olla vähän luonnetta. Herkkä sekä suusta, että pohkeelle, jolla on helppo tehdä pieniä korjauksia. Se ei riitä, että heppa hyppää, minä haluan myös, että hevonen menee hyvin myös koulua. Ja tietenkin hevosen pitää olla terve!

Jos saisit minkä hevosen tahansa maailmasta, kenet ottaisit?
Wega
Minne Simba myytiin?
-Kuopioon Vuorelan tallille.
 

Annette meidän pitä tehrä sulle se banneri!!!!
-Hehe, et oo tosissas. 

perjantai 24. elokuuta 2012

kouluratsastus hömppää

Viime lauantaina oltiin Kimmon kouluvalmennuksessa Seinäjoella. Tehtiin käynnissä ensin siirtymisiä vapaan-, keski-, kootun- ja lisätynkäynnin välillä. Sen jälkeen ratsastettiin laukassa pääty-ympyrän avoimella puoliskolla keskilaukkaa ja uralla koottiin laukkaa. Lopuksi tehtiin vielä laukka-käynti-siirtymisiä. Muuten valmennus meni tosi hyvin, mutta laukasta käyntiin siirtymiset ei tahtonut millään onnistua. Monen epäonnistuneen yrityksen jälkeen Kimmo otti meidät pienelle ympyrälle, jossa sitten piti koota laukkaa oikein reippaasti, varmistaen kuitenkin, että takajalat työskentelee. Siitä sitten käyntiin siirtyminen ja kas, sehän onnistui!


Sara tuli sunnuntai aamuna ratsastamaan Wapulla. W meni tosi nätisti ja Sarankin mielestä meni hyvin. Sara teki samoja asioita, kuin me Kimmon valmennuksessa. Siirtymisissä joutuu vielä vähän keskustelemaan, mutta hyllä nekin alkaa pikkuhiljaa sujua. :)


Maanantaina maastoiltiin, tiistaina mentiin koulua, keskiviikkona hypäättin vähän jumppaa yms. ja eilen oli kevyempi päivä.


Lukio on lähtenyt ihan hyvin käyntiin, eikä ainakaan vielä ole haitannut ratsastusta. Enemmän haittaa oli siitä, kun mun mopo oli pari viikkoa rikki eli sillä ei päässyt tallille tai kouluun. Ja koska meiltä on n. 7km kouluun ja n. 6km tallille, pyöräily ei kauheasti houkuttele ja linkalla kulkemisesta pitäisi maksaa... ja mulla ei oo rahaa. Onneksi mopo saatiin korjattua niin elämä helpottui.

Niin joo, sori huonolaatuiset kuvat, en saanut puhelimella parempia....

perjantai 17. elokuuta 2012

KYSYMYS POSTAUS

Arvoisat lukijat, te saatte nyt kysyä minulta mitä vain maan ja taivaan välillä (mieluiten asiallisia kysymyksiä) ja minä vastaan niihin. Areena on teidän!

Ps. Blogin parannusohjeita saa myös antaa ;)

keskiviikko 8. elokuuta 2012

Tällä lajilla on jotain meitä vastaan...

Otsikosta voi ehkä päätellä, että Alavudenkaan kisat ei sujunut hyvin, itseasiassa se oli oikea pohjanoteeraus. Ei oo muuten ikinä menny kisat noin huonosti! Koulussa siis Wappu väisti L:kirjaimen jälkeen ollutta isoa lätäkköä tulemalla portista pihalle. Ei siinä mitään kerinny tekemään, heppa vaan tuli pihalle. Se siitä sitten. Heppa koppiin ja äiti lähti ajamaan kotiin. Jäin kisoihin mahtavaan säähän auttamaan Mapea Möhkön ja Pöhkön (Lyyli ja Seppo) kanssa. Ei siinä vesisateessa edes tehnyt mieli ratsastaa, lopuksi sateen loppuessa olis ollu kivaa. 

So har so good...
Musta tuntuu jotenki typerältä, kun Simba, jota ei oikein voi kenttäponiksi sanoa, vei mut aina maastoon, mutta Wappu, joka on ihan kenttähevonen, ei oo mun kanssa päässyt vielä kertaakaan maastoon. Nooh, ehkä ens kerralla sitte! 

 Sattueesta syystä Wapulla oli maanantaina kunnon koulutreeni. Tehtiin paljon laukka-känti-laukka-siirtymisiä ja laukanvahtoja käynnin kautta. Tiistaina oli vapaa päivä, kun me oltiin Seinäjoella ostoksilla. Ostoksistaki vois joskus laittaa tänne kuvia... Tänään on Monnan estevalmennus.

Äidin kanssa suunniteltiin seuraaviksi kenttäkisoiksi Kangasalaa tai Niinisaloa. Niinisaloon mennään jokatapauksessa, Kangasala on iso kysymysmerkki.

tiistai 31. heinäkuuta 2012

Takaisin maanpinnalle

Tiedän, että kirjoitan blogia liian harvoin ja yhteen tekstiin tulee miljoona asiaa, mutta tämä tietokone on niin tajuttoman hidas (vanha), että en ole koneella juuri koskaan. Käyn puhelimella yleensä netissä, koska sekin on nopeampaa kuin tällä koneella, koneella olen oikeastaan vain, kun päivitän blogia.

No niin, asiaan. Niinisalon kisat meni totaallisesti penkin alle (mun vika, ei Wapun). Koulusta 61.67%, no okei, se on ihan hyvä. Rataesteet sitten hylätty, kun käytiin pari kertaa esteiden seassa. Jäätiin kuitenkin sinne, kun oli mökki ja hevosen majoitus maksettu ja hypättiin maastorata kisojen jälkeen. No se sentään meni hyvin! Oikein mukava viikonloppu.:)

Sunnuntaina 24.07 käytiin Myllykyläs seuraestekisoissa. Tarkoituksena oli mennä 80cm ja jos se meni oikein hyvin niin 90cm. 80cm verryttelyssä tuli yksi kielto okserille, mikä sinänsä oli ihan hyvä, koska sen jälkeen muistin ratsastaa niille, enkä vain jäänyt pidättelemään. Rata meni muuten hyvin, paitsi nelos esteelle (pysty) tuli ehkä vähän lähelle ja minä vähän puskin heppaa eteenpäin, minkä seurauksena yksi pudotus.

80cm 4vp.
Hevonen tuntui niin hyvälle, että ilmoittauduin myös 90cm:iin. Ajattelin keskeyttää radan perusrataan, vaikka se olisikin mennyt puhtaasti. Noh, rata meni hyvin ja toinen vaihe alkoi. Yritin pidättää Wappua, mutta se oli jatkamassa toiseen vaiheeseen, joten  päätin jatkaa suoritukseni loppuun. Toisesta vaiheesta yksi pudotus, kun tuli huono lähestyminen. Tällä tuloksella ysikympistä kuudes sija! Olin melko yllättynyt, kun oltiin juuri pakattu heppa ja kaikki tavarat autoon ja mua kuulutetaan palkintojen jakoon. :)

 


 Sunnuntaina 5.8 on Alavudella kenttäkisat. Harrastetta mennään, toivottavasti vähän paremmin kuin Niinisalossa ;)


lauantai 7. heinäkuuta 2012

Kauhajoki, Kurikka, Niinisalo

Perjantaina 29.06 oltiin Kauhajoella seuraestekisoissa Wapun kanssa (eipähän tarvinnut olla näkemässä Simban lähtöä, Miialle kiitos sen asian hoidosta!). Mentiin 70&80cm ihan sen vuoksi, että saataisiin luottoa toisillemme, että tulevaisuudessa selvitään isommistakin luokista. 70cm 0/0 ja 80cm 0/4. 70cm oli kaikin puolin parempi, sillä kasikympis tuli muutamia sellaisia ei-mitään-paikkaa-hyppyjä, seiskakymppi oli oikein sujuva. Lähdettiin sitten kesken luokan kotiin, koska ajateltiin, että ei sijoituta, kun en mitään kaahannut. Maanantaina kattoin sitte tuloksia, niin olin jaettu 1.

70cm perusrata + 2. vaihe

Keskiviikkona 4.7 oltiin Myllykylässä oman seuran kisoissa. Taas mentiin 70&80cm, tällä kertaa myös 80cm meni tosi hyvin! 70cm arvostelu oli A0.0 eli puhtaan radan saaneet saivat ruusukkeen. Meidän tulos oli 0vp. eli saatiin siitä ruusuke. Äiti moitti vähän radan jälkeen, että mentiin liian lujaa ja että tuli laakoja hyppyjä, niin yritin sitten 80cm vähän koota enemmän. Yritykseksi jäi ja tulos oli 0/0 ja II sija (arv. 367.1)! No, nyt on sitte kvaalit Niinisaloon, mikä oli näiden kisojen tavoitteena.Kiitos Roosa Rintamäelle seuraavista kuvista! :)


80cm II sija!
Eilen käytiin Niinisalos treenaamas harrasteen maastoesteitä ja vettä, meni oikeasti tosi hyvin! Hyvillä mielin mennään ensiviikonloppuna kenttäkisoihin. Linkki videoon:  
http://www.youtube.com/watch?v=k6y_CK0Mk3o
 Iso Kiitos Miialle videon kuvauksesta!

maanantai 2. heinäkuuta 2012

Bye bye, Simply Different

Simba muutti 29.06 Kuopioon, pieneen ratsastuskouluun. Toivottavasti se pääsee vielä kilpailemaan, vaikka sitten seurakisoja, koska se on niin hieno.

Kiitos näistä vuosista, teit niistä ihan parhaat!
never forget you

tiistai 19. kesäkuuta 2012

NURK 16-17.06 sun muuta

Viime viikonloppu meni mukavasti Uudessakaarlepyyssä kenttäkisoissa. Simballa meninkin sitte tuttaria, vaikka oltiin ajateltu ponien helpoo, koska viimeiset kenttäreenit ei ihan sujunu toukokuun lopus ja alkukaudesta oli esteillä vähän ongelmia jo 90cm. Olin Simballa to ja pe Kimmon valmennukses ja laitoin molempina päivinä sellaasen jutun, joka pitää kädet paikalla, siitä oli oikeesti hyötyä, mut se painoi selkää ikävästi. Perjantaina jatkettiin valkun jälkeen suoraa NURK:iin.

Kouluohjelma oli helppo C, tutustumisluokan kouluohjelma, rata A. Olin tällä kertaa oikeesti tyytyväinen Simbaan, se kerrankin liikkui eteenpäin radalla, mutta ei vastustellut tuntumaa! Opettelin radan vasta perjantaina, joten en ihmettele sitä, että unohdin kerran radan: A:ssa piti ottaa ravista pysähdys ja jatkaa käyntiä, niin minä otin raviin ja hetken ravattuani muistin kävellä. Prosentteja tuli 61.739%, mutta rata tuntui paremmalta. Koulun jälkeen oltiin jaetulla 8. sijalla.

Esteet meni aivan loistavasti! Korkeus oli 90cm ja puhdas rata. Simba oli niin iloosen tuntuunen, kun päästiin hyppäämään ja lopetettiin se typerä kouluratsastus 8). Radalla oli hyvä rytmi ja hypyt lähti hyvistä paikoista. Esteiden jälkeen oltiin edelleen 8. sijalla. 


Maastosta en nyt sitten kommentoi muuta, kuin että ei maaliin tultu ja poni oli heti verkassa sen tuntuinen, että tästä ei tule mitään.

Kuvia tulee myöhemmin, kunhan virallinen kisakuvaajani lähettää kuvat minulle :D

Onneksi mulla on tuo oikea kenttä tykki, jonka kans pitää ruveta metsästämään kvaaleja, jotta voi sillä mennä Niinisaloon 14-15.07. Wapun kanssa olin 03-13.06 Wapun entisen omistajan Salla Aarion työnä ja täytyy sanoa, että oli aivan mahtavaa reenata, kun valmentaja tuntee hevosen läpikotaisin ja tietää mitä sen kanssa pitää tehdä! Ehdottomasto mennään uudestaan :)

keskiviikko 16. toukokuuta 2012

My Horse is Amazing

Joo sori ihmiset, on taas kirjoottelu jäänyt :D

Simban kanssa aloitettiin kenttäkisakausi Niinisalossa. Mentiin harrastetta, koska ei olla kauheesti reenattu maastoesteitä ja poni on kumminki ollu lomalla. Tavoitteena oli päästä maastosta maaliin ja me tehtiin se! :D Viimeksi meidän matka tyssäs viimeiselle maastoesteelle, kun minä lensin selästä. Sijoitus tosin ei ollu huima 43/59, mutta olen silti tyytyväinen poniin.

  Mentiin Niinisaloon jo perjantaina. Ratsastin Simbaa hetken ja poni tuntui tosi kivalta, vaikka se olikin vähän tahmea. Koulu startti (heC tutustumisluokan kouluohjelma, rata B) oli minulla puol yhden aikaan, eli ei tarvinnu nousta kauheen aikaisin, onneksi. Verkassa poni oli tosi hyvä, mutta radalle päästyä se jälleen hyytyi, tosin ei niin paljoa kuin yleensä, nyt me esitettiin ravissa jopa kunnon tempon lisäys. Ei tullut mitään rikkeitä, mutta en ollut tyytyväinen rataan. Prosentteja tuli 66.37% ja koulun jälkeen oltiin jaetulla 2. sijalla.

  Esteillä tuli 24vp. joista 16 oli aikavirheitä, 4 kiellosta ja 4 tiputuksesta. Kielto tuli kuvassa näkyvälle esteelle, koska ratsastaja ei ratsastanut estettä kohti tarpeeksi. Ehkä siksi tykkäänkin Simbasta, se ilmoittaa heti kun ei ole hereillä ja sitä täytyy oikeesti myös esteradalla ratsastaa. Tein sitten todella pitkän lähestymisen esteelle ja varmistin kokajan, että ratsastan kunnolla estettä kohti. Yli mentiin ja matka jatkui. Ennen viimeistä estettä poni kyttäs tuomaritornia ja rytmi meni vähän sekaisin. Tuli sitten vähän huono lähestyminen ja viimeinen este tippui. Esteiden jälkeen tiputtiin sijalle 43/59.

   Maastorata oli sama kuin viime vuonna, mutta kävelin sen silti lauantaina kahdesti ja sunnuntaina vielä kerran Monnan kanssa. Viimeisellä kerralla kattottiin, että mistä ratsastan  ja missä kohtaa rupean lähestymään estettä. Rata lähti alkuun hyvin, kunnes ratahenkilökunta rupes olemaan puskis piilossa peljättelemäs Simbaa. Niitähän se Simba kyttää, ei esteitä. Nooh sianselälle ja toripöydälle tuli kiellot, mutta maaliin päästiin. Viimeistä estettä kohti ratsastin niin hyvin kuin osasin, että varmasti päästäis siitä yli. Olen ylpeä siasta <3





Näin ohimennen vielä ilmoitan, että menin Rontolla Koivusalossa alue-este kisoissa 6.5 80cm ja sittä nollarata! sijoitus oli vissiin 10. tai 11.
 
Hyvä Rontto!
 Uskaltautuisinkahan mä pian Wapulla kisoihin? Tänään hyppään sillä :)

sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Ihana Ihana Ihana :)

Torstaina aloitettiin Simban kanssa pitkästä aikaa hyppääminen, ponilla oli kivaa! Meni yllättävän hyvin, vaikka viime hyppäämisestä oli aikaa 3-4 viikkoa, Koivusalossa 24.03 jolloin poni kielsi molemmat luokat pihalle. Ensi viikolla olis tarkootus mennä Niinisaloon harjootteleen maastoesteitä kenttäkisoja varten!

Perjantaina haettiin mulle hevonen! oltiin pääsiäis maanantaina Tervossa koittaas tätä kyseistä otusta ja se vaan tuntui niin mulle sopivalta. Täs nyt sitte pari viikkoo pähkäiltiin, että ostaakko se, vai kattellaanko vielä. No, tuli mun synttärikki ja kaikkee niin me sitte ostettiin se!

Kyseinen hevonen on nimeltään Celtas Quillabamba eli "Wappu". Se on siis 7v. tamma ja sillä on kisattu lähinnä kenttää ja esteitä. Vaikka se on iso, niin se on silti hirveen kevyt ja mukava ratsastaa. Saa nährä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Lauantaina ja sunnuntaina oli Kimmon valmennukset. Lauantaina menin Simballa ja tehtiin lähinnä avoja ja sulkuja käynnissä ja ravissa. Ei laukattu ollenkaan. Simba tuntui tosi hyvälle, niinkuin aina Kimmon valkuis. Ratsastin ennen valkkua Wapulla tallilla, se meni tosi kivasti. Simba tuntui kauheen pieneltä sen jälkeen. :D

Sunnuntaina uskaltauduin Wapulla valkkuun, yllättävän hyvin meni ja Kimmokin tykkäsi siitä (kukapa ei?). Ei tehty mitään vaikeaa, aseteltiin, tehtiin siirtymisiä askellajista toiseen ja niiden sisällä. Opin tunnin aikana ratsastaan Wappua jo paljon paremmin, kuin mitä tunnin alussa. Wappu vaan on ihana <3

kotiin lährössä!

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

For Sale

Hevosen nimi: Simply Different
Myynnissä hevoseen siirtymisen vuoksi Hollantilainen poniruuna -97. Poni on seurallinen ja ihana luonne. Taitaa koulukiemurat. Kilpailtu heA, osaa myös vaativan asioita kuten sulkutaivutukset, vaihdot jne..

Poni tykkää rata ja maastoesteistä, kilpailtu RE95 voittaen ja sijoittuen. Startattu muutama kenttäkisa.

Poni on todella asiallinen kengitys kuljetus jne. tilanteissa. Rakastaa rapsuttelua, mutta tarvitsee osaavan ihmisen. Kokenut konkari joka opettaa vielä muutaman lapsen ratsastamaan ja kilpailemaan. Rtg-kuvattu 4/2012, ei moitittavaa.


perjantai 6. huhtikuuta 2012

Seura-estekisat Jalasjärvellä

Tänään oltiin sitte Ronttosen kans Jalasjärvellä koittaas, kuinka kisoissa pärjään sen kans. Menin sillä 70cm ja 80cm, koska Rontto on kuitenkin vielä sen verran outo hevonen (olin 3. kertaa selässä). Rontolla ainakin oli virtaa!

70cm en ehtiny oikein verkata, koska me oltiin aikatauluista ihan pihalla kun soisoskeltiin parkkipaikalla ja sinne ei kuulunut kuulutukset ollenkaan. En ehtinyt radan kävelyyn ollenkaan, mutta HAH muistin radan! Verryttely jäi sitten liian lyhyeksi ja tuloksena oli se, että meidät hylättiin kieltojen takia.

80cm olin sitten valmistautunut huomattavasti paremmin. Luokkien välissä olin koko ajan ravaillut/kävellyt kentällä sen verran kuin pystyi, kenttä nimittäin oli kauheassa kunnossa. Rontto alkoi kuunnella minua ja välillä jopa myötäsi niskastakin kivasti. :) Maneesin esteverkassa tuli muutama kielto, kun en taas ihan muistanut, kuinka tuota hevosta pitää ratsastaa. Onneksi Monna oli auttamassa verkassa. Rata sitten meni tosi kivasti! Rontto kuunteli tosi kivasti minua, eikä sillä ollut epäilystäkään siitä, mennäänkö yli vai ei.  Tuloksena oli 0/0, mutta emme sijoittuneet, koska en viitsinyt ratsastaa aikaa.

Perusrata 80cm http://www.youtube.com/watch?v=RQ7cbVKBPnk

Uusinta 80cm http://www.youtube.com/watch?v=dNK4QBUJT0Y

Simban kanssa nyt n. 1,5 viikkoa kävellään. Tiistaina siis oltiin sen kanssa Tampereella taivuttamassa/kuvauttamassa/raspaamassa/verikokeet ottamassa. Taivutuksissa ei ontunut, mutta eläinlääkäri epäili, että sillä on kintereissä jotain, joten takajalat kuvattiin. Kuvissa näkyi pientä "hyppyriä" molemmissa takapolvissa, mutta ei vaikuttanut aktiiviselta, vaan oli ennemmikin iän tuomaa kulumaa, joka ei haittaa käyttöä. Polvet ja kintereet sitten piikitettiin. Verikokeissa näkyi, että B6 ja B12 vitamiinia ja foolihappoa pitää syöttää.

Rapauksessa poni taisi saada vetopaniikkikohtauksen, kun sitä ihme häkkyrää pantiin sen suuhun, ja poni lähti vetämään taaksepäin. Sen verran se oli rauhoitettu, että jalat ei oikein pysynyt mukana ja poni kaatui. Kun se yritti nousta pystyyn, se kaatui uudelleen ja vasta sen jälkeen pääsi pystyyn. Sille annettiin vielä kaksi kertaa rauhoittavaa ja raspaus sujui hyvin. KIITOKSIA TAMPEREELLE!

perjantai 30. maaliskuuta 2012

Monnan valkku 29.03

Eilen menin Monnan valkkuun, mutta en menny Simballa, koska mennään sen kanssa tiistaina Tampereelle taivutettavksi/piikitettäväksi. Menin siis Rontolla. Rontto eli Milagross on n. 165cm korkea 8v. pv ruuna, jolla on hypätty 80-100cm. Rontto on tosi kiva ratsastaa, mutta se on niin erilainen kuin simba niin olin ihan hukassa sen selässä! Sitä saa pidätellä ja silti tulea paljon pohkeella. (btw se on myynnissä, kiva heppa, kannattaa käyrä kattomassa!)

   Alkutunti ei mennyt kauheen lupaavasti, sillä minulla oli vaikeuksi saada hevonen hyppäämään pienen pystyn yli (Rontto kattoi auringon valoa siinä esteellä), mutta kun alkuvaikeuksista suoriuduttiin niin lopputunti meni tosi hyvin! Kesti hetken muistella, että miten tätä Ronttoa pitää ratsastaa (olin 2. kertaa selässä). 

   Lopputunnista hypättiin rataa: vasemmassa kierroksessa pitkälläsivulla oli linja (ristikko-okseri), johon tuli 3 laukkaa, lävistäjällä pysty ja toisella pitkälläsivulla pysty-pysty linja, väli 4 laukkaa. Esteiden korkeus oli n. 90-100, paitsi se ristikko :D. Radan jälkeen tulin vielä muutaman kerran ristikko-okseri linjaa ja okseria nostettiin 115-120cm.  Video  


torstai 29. maaliskuuta 2012

Perinnepäivä 28.03


Hanna
Eilen koulussa vietettiin perinnepäivää. Perinnepäivä on siis sellainen päivä, jona kaikki pukeutuu juhla-asuun tai teeman mukaisesti. Silloin ei siis ole normaaleja oppitunteja. Tänä vuonna teemana oli satuhäät ja halutessaan sai pukeutua joksikin satuhahmoksi. Minä olin "prinsessa" (laitoin rippimekon ja Johanna antoi tiaran).

Jonke
     Päivä eteni niin, että aamulla yhreksän mais lv:n luokan edessä tarkistettiin poissaolijat, kuunneltiin aamunavaus ja laskettiin pukeutumispisteet (1p. juhla-asusta, 2p. jos oli satumainen lisuke/oli pukeutunut satuhahmoksi). Sen jälkeen mentiin A-puolelle ja kierreltiin basaari-katuja (siis jotain luokkis, joihin oli tehty kaikennäköistä). VASTA klo 11.30 oli ruokailu ja ruokana oli oksennuksen näköistä soppaa, jossa oli spagettia, kanaa, maissia ja porkkanaa. Sitä syötiin rukiisista astioista, jotka sai sopan syötyä syödä.
Janita
       Ruokailun jälkeen mentiin B-saliin, missä aloitettiin klo 12.00 vihkiseremonia, joka kesti n. 1h. Seremonian jälkeen tanssittiin luokkien tanssit: 9.lk oli kehruutanssi, 8.lk oli doosadoo mixer (joo en tiedä kuinka kirjoitetaan) ja 7.lk oli kikapoo. Näiden jälkeen tanssittiin perustannseja, kuten valssia ja tangoa.

       Päivän aikana tuli hillittua monenmoisessa seurassa, kuten Lotan, Janitan, Jonken, Hannan, Jennan, Inkan, Eevan ja niitten mukana muirenki :D kiitos vaan seurasta!

   Jonken kanssa yritimme valloittaa tanssilattiat, mutta siitä ei oikeen tullu mitään, koska jouduin melkein aina olla mies...

Oli aiva pakko laittaa :P

Lotta

Näm vetää kissanpolkkaa
Serkukset kuin ilvekset

"Mikä sinusta tulee isona?"

Yritin salakuvata
 Tänään menen Rontolla Monnan valkkuun, raportoin siitä myöhemmin...

maanantai 26. maaliskuuta 2012

Kisoja ja valmennuksia

Kuinka mä revin jostain inspiraatiota kirjoittaa? No, nyt mä kertaan sitte parin viikon tapahtumat:

PIKE 17.-18.03
Oltiin siis aluekenttävalmennuksissa NURK:issa, tosi hyvin meni! Molempina päininä hypättiin maastoesteitä maneesissa. Mua vähän jännitti, että kuinka Simba niitä hyppää. Maasta ne esteet näytti jotenki sairaan isoilta, mikä toi vähän lisä jännitystä.

Ponin selkään päästessä ne esteet ei näyttänyt enää niin isoilta, vaan ihan sellaselta normi 90-100cm. Toki sielä oli muutama ylipieni sianselkä, joiden päälle laitettiin toiseksi päiväksi esteet. No, Simba ylitti odotukseni totaallisesti! Odotin, että se olisi kiellellyt kaikille esteille, mutta se hyppäsi aivan kaiken mukisematta. Se myös eteni molempina päivinä todella hyvin! hieno poni :). 

Simba oli ekan päivän jälkeen hämmästyneen näköinen, että "mitä ihmettä justiin on tehty?" ja Pikekin sanoi sitä yksikertaisen näköiseksi (nimi on enne :D). Seuraavana päivänä, kun mentiin maneesiin Simba sitten yritti thdä jonkin sortin U-käännöstä.

KISAT KOIVUSALOSSA 24.03

Koivusalon kisat meni sitten aivan penkin alle. Mentiin 90 ja 100cm ja molemmista hylätty: 90cm ekalle esteelle ja 100cm toiselle esteelle. Verryttelyt meni molempiin luokkiin tosi hyvin ja Monna oli neuvomassa minua. Radalle mentäessä Simbakin oli innostuneen oloinen ja laukka oli todella hyvää. Monnankin sanoi 90 jälkeen, että ei keksi mitään syytä, miksi poni olisi voinut kieltää. Paikat oli hyviä eikä esteet ollut kummallisia ja oltiin isossa maneesissa, eli tilaakin oli. Harmittaa vaan, kun poni menee valmennuksissa ja verkassa hyvin, sitten radalla kieltää ilman syytä...

KISAT ILMAJOELLA 25.03

Ikään kuin ranagaistuksena edellisestä päivästä, menimme Ilmajoelle koulukisoihin. Menin K.N.Specialin, joka oli ponien hallimestaruus luokka. Sara (Lehtilä) verkkasi Simban kotitallilla.
Simba jotenkin aina hyytyy ennen rataa, ja niin se teki nytkin. Se ei liikkunut tarpeeksi aktiivisesti ja sitten minulta valui ohjat ja tuntuma oli huono ja kädet alkoivat säätää omiaan. Huonosta radasta huolimatta prosentteja tuli 60.900%, joka riitti 4. sijaan (4/14) ja sijoitukseen.

Meillä tuli muuten kolme vuotis päivä 21.3 <3

© http://roosaroosa.kuvat.fi/kuvat/

maanantai 12. maaliskuuta 2012

hups perkele

Tää blogin kirjoottaminnen on vähä jääny, vaikka on kaiken näkööstä tapahtunu (laiskuutta?). 

3.3 oli tosiaan ne enon synntärit, laulut meni kuinka meni (ei vissiin oikeen kuulunu ku ei ollut mitään äänentoistoo), mutta mukavaa oli :D vähän kuvia:

Tunnen itseni pitkäsksi Jonken seuras
edustus!


 Täs joskus oli Monnan valmennus ja Jonke lupautui sinne kuvaamaan, mutta maneesikuvat oli niin huonoja, että niitä ei oikeen kehtaa maailmalle näyttää.
Rutiini ennen suitsien laittoa. :P

 

Simban mies (Viltsu) ja Simba Ilmajoella <3
 4.3. oli sitte kauden ekat kisat Ilmajoella, eikä menny hyvin! 90cm yksi este tippui, koska minä rupesin puskemaan simbaa esteelle. 100cm kielsi pihalle 2. esteelle.

90cm verkka

torstai 1. maaliskuuta 2012

Parra

Eilen oltiin Parrassa laskettelemassa Sonjan, Joonaksen ja Ellin kanssa. Oli toisi mukava päivä! Laskettelin suksilla, koska muutkin meni suksilla, ja laudalla ei ehkä olisi ollut niin kivaa mennä. Jos joku muukin olisi ottanut laudan niin mäki olisin.

Ei ole mitään muuta kerrottavaa, joten täytän postauksen kuvilla.











 Anteeksi Sonja :D